Foci

Kiszáll az Újpest többségi tulajdonosa

A lila-fehér együttest működtető vállalkozás többségi tulajdonosa bejelentette, értékesíti üzletrészét, és pénzt sem ad többet.

Nem finanszírozza tovább az Újpest működését a többségi tulajdonos City Budapest Zrt. A cég reménykedik abban, hogy sikerül olyan befektetőt találni, amely továbbviszi a labdarúgócsapat működtetését.

Tovább nehezedett tehát a lila-fehér klub helyzete. Ahogyan arról folyamatosan beszámoltunk, az Újpest megítélése először akkor szenvedett csorbát, amikor Tolnai Sándort, az egyik tulajdonost őrizetbe vették.

Az akkor még Mészöly Gézával dolgozó csapat rendkívül gyengén kezdte a bajnokságot, az őt váltó Zoran Spisljak sem tudott még csodát tenni sportszakmai szempontból.

A lilák a szezon előtt szerződést bontottak Kovács Zoltán ügyvezetővel, a klub egykori játékosával, helyére Bartha Csaba, a Debrecen egykori munkatársa érkezett. Ő szerződtette sportigazgatónak a holland Leo Beenhakert (az idős szakember a múlt héten leadta az ügyvezető szerint drága szolgálati autóját és hazautazott Hollandiába – személyes ügyeit intézni).

Nemrégiben arról kellett írnunk, hogy a csapat játékosainak fizetése késik, a labdarúgók közül Pollák Zoltán ezt nagy nyilvánosság előtt ki is fejtette (emiatt felfüggesztették, később kifizették).

A legutóbbi napokban már arról lehetett hallani, hogy két jelölt is van az új tulajdonosi szerepre. Mivel a Zrt. most közölte eladási szándékát, könnyen lehet, hogy célegyenesbe került a tulajdonrész eladása.

A City Budapest Zrt. közleménye
A City Budapest Zrt. igazgatótanácsa egyhangúlag úgy határozott, hogy értékesíti az Újpest FC Kft-ben meglévő üzletrészét, és a jövőben nem finanszírozza továbbá az Újpest FC működését, tovább beszünteti a futballklub pénzügyi és egyéb támogatását.
A City Budapest Zrt. egyúttal kifejezi reményét arra vonatkozóan, hogy sikerül olyan partnert találnia, amely üzletrésze megvásárlásával biztosítja a futballklub működtetését, és elősegítené az Újpest FC sportszakmai és üzleti szempontból is minél sikeresebb, eredményesebb, múltjához méltó szereplését.
Cégünk az üzletrész eladásának szándékáról először Újpest önkormányzatát értesítette, amely sajnos nem kíván szerepet vállalni az Újpest FC Kft. működtetésében. A City Budapest Zrt. büszke arra, hogy az elmúlt években nyújtott támogatásával az Újpest FC a fővárosi klubok közül egyedüliként nem szűnt meg, nem alakult át, nem esett ki az NB I-ből, és vissza sem minősítették alacsonyabb osztályba; továbbá az NB I-es szereplését tekintve az egyik legeredményesebb csapatnak számít.
A City Budapest Zrt. dr. Bartha Csaba urat bízta meg, hogy az üzletrészének adás-vételéről tárgyalásokat folytasson a cég képviseletében, továbbá felhatalmazta, hogy a tárgyalások lezárásáig és az új tulajdonos belépéséig a szükséges intézkedéseket megtegye, és biztosítsa a kft. folyamatos működését.
Az üzletrész értékesítéséről a végső döntést az igazgatótanács hozza meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik