Foci

Egervári reagált Hodgson szavaira

A WBA edzője nem érti, miért küldtek meghívót a sérült Gera Zoltánnak a finnek elleni Eb-selejtezőre, akit majd Stieber Zoltán pótol.

Fontos mérkőzés előtt áll a magyar labdarúgó-válogatott, Egervári Sándor együttese október 11-én a finnek elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőn lép majd pályára a Puskás Ferenc Stadionban.

Mint csütörtökön kiderült, a magyar szövetségi kapitány nem számíthat Gera Zoltán játékára, aki nyáron bokaműtéten esett át, most pedig ismét problémákkal küszködik. Egervári Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapján megjelent, “A tények Gera Zoltánról” című blogbejegyzésében arról ír, hogy a West Bromwich Albion játékosának a sérült bokája másik oldalán jelentkeztek túlterheléses tünetek. Hozzáteszi, a játékos csütörtökön arról számolt be, hogy az injekciós kezelés hatására sokat javult az állapota.

Egervári reagált Roy Hodgson sajtóban megjelent szavaira is, a WBA edzője ugyanis arról beszélt, hogy kabalának nem engedi haza Gerát, és miután kiújult a bokasérülése, nem érti, hogy miért küldenek meghívót a játékosnak.

“Azért jelöltem a keretbe, mert bíztam benne, hogy a folyamatos edzések hatására felépül a finnek elleni meccsre, és szükség esetén tizenöt-húsz percre beállhat, valamint arra gondoltam, hogy a hazai orvosok is segíthetnek neki a gyógyulásban. A napokban történt angliai kezelése eredményes volt, ezért nincs szükség hazai konzíliumra, és miután Zoli az újabb kihagyás után semmiképpen sem léphet pályára, eltekintek attól, hogy hazajöjjön” – írja Egervári Sándor.

A szövetségi kapitány hozzátette, nem kabalának hívta volna haza Gerát, így az általa egyébként nagyon sokra tartott Hodgsonnak “nem volt igaza, mikor kissé élesen fogalmazott”.

Gera hiányzása miatt az eredetileg biztonsági tartaléknak jelölt Stieber Zoltán is helyet kap majd a Telkiben készülő keretben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik