Foci

Megvan a Milan első győzelme

A címvédő hazai pályán 1-0-ra verte a Cesenát az olasz labdarúgó-bajnokságban. Nem született gól a Napoli-Fiorentina meccsen.

A Milan számára gyakorlatilag kötelező feladatnak számított a Cesena legyőzése hazai pályán a Serie A 5. fordulójában, főleg azután, hogy Massimiliano Allegri együttese címvédő létére az új szezonban a forduló előtt még nyeretlen volt bajnokin, négy meccsen két iksz és egy vereség volt a mérleg.

Az első percekben úgy tűnt, a Milan gond nélkül gyűjti majd be a három pontot, miután Seedorf góljával már az 5. percben megszerezték a vezetést. A veterán holland középpályás balról, a büntetőterületen kívülről ívelt a hosszú sarok felé, a vendégek kapusa csak belekapni tudott a kapufáról a hálóba vágódó labdába.

Seedorf újabb nagy gólja:

A gólparádéra számító hazai szurkolóknak ezután csalódniuk kellett, a hátralévő időben már nem esett több találat, a Milan 1-0-ra nyerte meg a mérkőzést. A piros-feketék játéka még akadozik, de legalább az első győzelmüket már sikerült megszerezni.

A Napoli hazai pályán mindenkire veszélyes, legutóbb épp a Milan égett meg a déliek vendégeként a bajnokságban. Ezúttal a Fiorentina vendégeskedett Cavaniéknál, és kisebb meglepetésre a liláknak sikerült is egy pontot szerezniük, miután gólnélküli döntetlennel zárult a találkozó.

A bajnokságot két győzelemmel indító Napoli számára csalódást okozott ez a hét, miután a Chievo otthonában elszenvedett szerdai vereség után ismét pontokat veszítettek.

Eredmények – Serie A, 5. forduló
AC Milan-Cesena 1-0 (1-0)
Gólszerző: Seedorf (5.),
Napoli-Fiorentina 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik