Foci

Továbbment az Újpest és a Hali a kupában

Kabát még 11-est hibázott, de a második félidőt megnyerte Vácon az Újpest labdarúgócsapata a Magyar Kupában.

Egyetlen meglepetés született a Magyar Kupa harmadik fordulójának szerdai délutáni mérkőzésein.

A Szigetszentmiklós 2-1-re verte a Budapest Honvédot, ezzel Supka Attila csapata búcsúzott. Az esti három mérkőzés közül a legjobban várt találkozón az Újpest Vácra látogatott.

Zoran Spisljak együttese a Horváth T. – Üveges, Szokol, Mihajlovics, Pollák – Egerszegi, Markovic – Simon, Barczi, Balogh B. – Kabát összeállításban kezdte a meccset. A 32. percben Kabátot buktatták a büntetőterületen belül, a sértett azonban kihagyta a 11-est. A lilák fölényben játszottak, de sokáig szenvedtek. Egészen az 58. percig.

Akkor Barczi zavarta meg a váci védőket, labdát szerzett, passzolt Baloghnak, aki nem hibázott, értékesítette a ziccert (0-1). A 67. percben duplázott az Újpest, Simon emelte át Héger kapust, miután ő rosszul mozdult ki a kapuból (0-2). A 82. percben végleg eldőlt a párharc, Simon ívelt át Barczi Dávidhoz, aki kihasználta a lehetőséget (0-3).

A 85. percben a váci Papp Kristóf első labdaérintéséből gólt szerzett egy kapu előtt kavarodás végén szépített (1-3). A végén aztán még Magos is beköszönt, kiütéses vereség lett a vége, de a két csapat között nem volt ekkora különbség.

A Haladás Sopronba látogatott, és már az első félidőben megszerezte a vezetést: Kenesei 18 méteres szabadrúgása a jobb felső sarokban kötött ki a 17. percben. Az újabb Kenesei gólig a 90. percig kellett várni, akkor már emberelőnyben játszott a Hali.

A két esélyes csapat továbbment, a következő fordulót október 26-án rendezik.

Eredmények – Magyar Kupa
Dunakanyar-Vác – Újpest 1-4 (0-0)
gólok: Papp, illetve Balogh, Simon K., Barczi, Magos
Soproni VSE – Haladás-Sopron Bank 0-2
gólok: Kenesei (2)
Gyirmót – Ajka 3-3 – 11-esekkel: 5-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik