Foci

Kiesett a Honvéd a Magyar Kupából

A Magyar Kupa 3. fordulójának mérkőzéseit rendezték meg szerdán. Akadt meglepetés: a kupaspecialista Honvéd búcsúzni kényszerült.

A kupában általában remeklő Budapest Honvéd a másodosztályú Szigetszentmiklóshoz látogatott a sorozat harmadik fordulójában.

Várhidi Péter együttese egy erős Supka-csapattal találkozott, hiszen a Honvéd így állt fel a találkozón: Sánta – Lovric, Debreceni, Botis, Hajdú – Németh N. (Zelenka 46′), Kostolani (Abass 67′), Hidi (Danilo 46′), Ivancsics – Harmony – Sekulic.

A hazaiak erősen a védekezésre fektették a hangsúlyt, de a 20. percben az első támadásukból megszerezték a vezetést Fekete Ádám révén. Zelenka, Abbas és Danilo a második félidőben felgyorsította a vendégek játékát, de ez az utolsó pillanatig nem vezetett eredményre, a 90. percben Ivancsics egyenlített.

Hiába, mert a hosszabbítást is végigtámadta ugyan a Honvéd, de a hazaiak egy másik Fekete, László góljával a 112. percben ismét megszerezték a vezetést és már nem is engedték ki a kezükből! A kupában rendre jól szereplő Honvéd búcsúzni kényszerült.

Vért izzadva jutott tovább a Diósgyőr. Benczés Miklós csapata egy hősiesen küzdő Egerrel találta magát szembe. A másodosztályba nemrég feljutó együttes 0-0-t ért el az OTP Bank Ligában remeklő miskolciak ellen, a 11-es párbajt viszont elbukta. Katona és Bíró is hibázott, 4-2-vel a DVTK ment tovább.

Az anyagi nehézségekkel küzdő Vasas a Budaörshöz látogatott a kupafordulóban, és Marko Simic mindkét félidőben szerzett egy-egy gólt, ami a továbbjutást eredményezte.

A Debrecen Kazincbarcikára volt hivatalos, a meccs magabiztos vendégsikert hozott. Nikolic és Kulcsár is duplázni tudott, 5-1-re nyert a Loki.

A bajnokságban remeklő Győr a Videoton második csapatát verte könnyedén, a Pápa pedig gálázott a megyei I. osztályban szereplő Győrszemere vendégeként. Véber György csapata tíz gólt szerzett.

Nem botlott meg a Pécs, amely a Paks második csapatánál vendégeskedett, a vége háromgólos siker. A másodosztályú csapatok közül az MTK magabiztosan verte a REAC-ot, a BKV Előre és a Cegléd pedig a Dunaújvárost, illetve az Orosházát.

Kiesett viszont a Honvéd, az Újpest és a Loki második együttese is, valamint alacsonyabb osztályú ellenféltől kapott ki a Sárvár. Nagy pofont kapott sokadszorra is a Nyíregyháza, amely a Mezőkövesd otthonában esett ki. A két csapat a hétvégén az NB II-es bajnokságban is találkozott, akkor 1-1-re végeztek.

A Szolnok már hétfőn továbblépett a Szeged ellenében.

A négy kupainduló, a Videoton, a Ferencváros, a Paks és a Kecskemét a következő körben csatlakozik a mezőnyhöz.

Eredmények – Magyar Kupa
Szigetszentmiklós – Honvéd 2-1
gólok: Fekete Á., Fekete L., illetve Ivancsics
Eger – Diósgyőr 0-0 – 11-esekkel 2-4
Budaörs – Vasas 0-2
gólok: Simic (2)
Kazincbarcika – DVSC-TEVA 1-5
gólok: Nikolic 2, Kulcsár 2, Ramos
Cegléd – Orosháza 3-0
BKV Előre – Dunaújváros Pálhalma 3-0
Putnok – DVSC-DEAC 3-0
Csákvár – Budapest Honvéd-MFA 2-1
Jánossomorja – Sárvár 3-1
Bóly – Baja 2-5
Rákoscsaba KSK – Újpest FC B 4-1
Nagyiváni – Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE 1-3
Mezőkövesd – Nyíregyháza 1-4
Győri ETO II – Tatabánya 0–0 – 11-esekkel 2–4
Töltéstava – Veszprém 2-4
Aszaló – Balmazújváros 0-2
Harta – Kozármisleny 2-4
MTK Hungária – REAC 4-0
gólok: Molnár, Csiki, Kanta, Frank
Videoton-Puskás Akadémia – Győr 0-3
gólok: Dudás (2), Ceolin
Győrszemere – Lombard Pápa 0-10
gólok: Maric, Ferenczi (4), Farkas, Quintero (2), Puri, Szabó II. Z.
Paks II – Pécsi MFC 0-3
gólok: Pákolicz, Zeljkovic, Törtei
ZTE II – Siófok 0–2
gólok: Huszák, Csermelyi
Kentaur Sprint – Kaposvár 0–2
gólok: Katona, Varga (öngól)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik