Foci

Győzött a Pool és a City, vért izzadt a Chelsea a Ligakupában

A Liverpool Bellamy és Kuyt, a Manchester City Hargreaves és Balotelli góljaival nyert az angol labdarúgó ligakupában. Fülöp védett.

A harmadik számú angol sorozatban a Liverpool a másodosztály meglepetéscsapata, a Brighton and Hove Albion otthonában lépett pályára.

Nagy szerencséje volt a Poolnak, mert a 7. percben Suarez passzából Bellamy megszerezte a vezetést. Számítani lehetett ugyanis arra, hogy a hazaiak megnehezítik Dalglish csapatának dolgát. Az önbizalma ugyanis az egekben van a brightoniaknak, jól megy Gustavo Poyet együttesének, a Liverpool viszont egy 4-0-s vereséggel hangolt a szerdai mérkőzésre.

A 79. percben aztán március után először pályára lépett a Liverpoolban Steven Gerrard – Suarezt váltotta. Már az ikon is megpaskolhatta tehát a liverpooliak második góljának szerzőjét, Kuyt egy kontra végén tette biztossá a sikert, amit még az sem akadályozott meg, hogy a legvégén büntetőből szépítettek a hazaiak, akik tehát végül szépen haltak meg.

A Manchester City biztosan verte a tavalyi győztes Birmingham Cityt, Hargreaves és Balotelli voltak a gólszerzők.

Nagyon rezgett a léc a Chelsea együttesének. A Fulham látogatott a Stamford Bridge-re, és meg is szerezhette volna a vezetést a 49. percben, miután Alex utolsó emberként szabálytalankodott, amiért kiállították és 11-est ítéltek a kiscsapatnak.

Kasami állt a labda mögé, de kihagyta a büntetőt. A hátralévő időben nem született gól, következhetett a hosszabbítás, ám ott sem rezdültek meg a hálók. A 11-es párbajt 4-3-ra nyerte a Chelsea, a büntetők okozták tehát a Fulham vesztét.

Szintén 11-esek döntöttek a Cardiff-Leicester (2-2) találkozón. Ott végül nagyon nagy csatában 7-6-ra nyert Gyepes Gábor csapata.

Az Everton a hajrában egyenlített a Gera Zoltánt nélkülöző, de Fülöp Mártont bevető WBA ellen, majd a hosszabbításban megszerezte a győztes gólt is.

A keddi eredmények itt!

Eredmény – angol ligakupa
Brighton and Hove Albion – Liverpool 1-2
gólszerzők: Barnes (90., 11-esből), illetve Bellamy (7.), Kuyt (81.)
Manchester City – Birmingham City 2-0
gólszerzők: Hargreaves (17.), Balotelli (38.)
Southampton – Preston North End 2-1
gólszerzők: Hooiveld (37.), illetve Barton (51.)
Chelsea – Fulham 0-0 – 11-esekkel 4-3
Cardiff – Leicester City 2-2 – 11-esekkel 7-6
Everton – West Bromwich Albion 2-1 – hosszabbítás után
gólszerzők:
Fellaini (82.), Neville (103.), illetve Brunt (57., 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik