Foci

A Pápa fordított a Honvéd ellen

A szünetben a Honvéd még vezetett Pápán, végül azonban a hazaiak 3-1-re nyertek a labdarúgó NB 1 nyolcadik fordulójában.

A legjobban szereplő fővárosi csapat látogatott Pápára, a legutóbbi két fordulóban vereséget szenvedő Lombard otthonába. A vendégeknél a Videoton legyőzése után az egekbe szökhetett az önbizalom, de Supka Attila együttese így sem számíthatott könnyű összecsapásra.

A találkozó első félidejében mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, fél óra elteltével pedig gólt is láthatott a közönség. Igaz, ennek a hazai szurkolók a legkevésbé sem örültek, ugyanis a Honvéd szerezte meg a vezetést, miután Hajdú Norbert szabadrúgásból tekert Szűcs Lajos kapujának bal felső sarkába (0-1).

A szünet előtt még Danilo duplázhatott volna, míg a másik oldalon Ferenczi előtt adódott egyenlítési lehetőség, azonban ekkor még nem született újabb gól.

Nem úgy a második játékrészben: Présinger helyzete még kimaradt, de később Maric egy kis cselezgetés után Ferenczi elé passzolt, aki közelről kiegyenlített (1-1).

Pár perccel később Présinger ívelt a kapu elé, ahol a tisztázni akaró Botis csúsztatott bele a labdába, ami aztán Kemenes kapujában kötött ki. Öngól, fordított a Pápa (2-1).

Tíz percre rá érkezett a harmadik hazai találat is, egy szöglet után Lovrencsics fejelt a fővárosiak kapujába. Több gól ezután már nem született, a Lombard Pápa 3-1-re nyert, ezzel két pontra megközelítette mai ellenfelét a tabellán.

Eredmény – OTP Bank Liga, 8. forduló
Lombard Pápa Termál FC-Budapest Honvéd 3-1 (0-1)
Pápa, Perutz Stadion, 2500 néző, Vezette: Alvaro Garcia Miquel
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Rodenbücher, Totadze, Présinger – Farkas A., Ganugrava – Puri (Horváth L., 85.), Maric (Quintero, 81.), Lovrencsics (Tóth G., 90.) – Ferenczi. Vezetőedző: Véber György
Honvéd: Kemenes – Lovric, Debreceni, Botis, Hajdú – Hidi, Németh N. (Sekulic, 81.), Délczeg, Zelenka (Horváth A., 61.), Tchami (Ivancsics, 60.) – Danilo. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerzők: Ferenczi (59.), Botis (65., öngól), Lovrencsics (75.), illetve Hajdú (30.)
Sárga lap: Maric (80.), Totadze (80.), illetve Hidi (10.), Németh N. (25.), Danilo (85.)
Piros lap: –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik