Foci

“A stadion, amely megváltoztatja a labdarúgást”

Csütörtökön avatják a Juventus új stadionját, amellyel a torinóiak úttörők lesznek az olasz futballban.

A látványosnak ígérkező megnyitó ünnepség után csütörtökön este a Juventus-Notts County mérkőzéssel a labdarúgók is felavatják az olasz rekordbajnok új stadionját. A 41 ezer férőhelyes arénával a Juventus lesz az egyetlen olyan olasz élvonalbeli klub, amely saját tulajdonú stadionnal rendelkezik.

Nem véletlen, hogy a torinói gigász sokat vár az új létesítménytől, még a milánói pályaudvaron is hatalmas hirdetést helyeztek el a bérletvásárlást ösztökélve, “a stadion, amely megváltoztatja a labdarúgást” kiírással. A szurkolók meghallották az üzenetet, az előző idényhez képest 56 százalékkal emelkedett az egész évre szóló bérletek eladási száma.

A Juve sokáig küszködött az alacsony nézőszámmal, ezért is gondolták úgy, hogy a 69 ezres, futópályával rendelkező Delle Alpi helyére egy kisebb, de modernebb létesítményt építenek, amely a szurkolókat szó szerint közelebb hozza a játékosokhoz: a nézőteret mindössze hét méter választja el a pályától.

Természetesen az olasz rekordbajnok szeretné kiaknázni az új arénában rejlő lehetőségeket, bárok, éttermek, üzletek kaptak helyet a létesítményben, de készül a klubmúzeum is. Mindez persze megnövekedő bevételekkel is jár, Andrea Agnelli klubelnök meg is jegyezte, hogy reményeik szerint a stadion a következő öt-hat évben előnyt ad majd a Juventusnak olasz riválisaival szemben.

A stadion kívülről (Fotó:AFP)

A csapat vasárnap a Parma elleni összecsapással bajnokin is felavatja a százmillió eurós nagyságrendű összeg felemésztésével elkészült arénát, nemzetközi kupában viszont idén nem szerepelnek a Zebrák. Az új vezetőedző, Antonio Conte feladata, hogy az együttest az elmúlt két szezonban elért hetedik helyezéshez képest jóval előrébb repítse a tabellán.

Nagyon készülnek Torinóban:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik