Foci

Idegenben gyűrtük le Moldovát

A magyar válogatott küzdelmes, néhol durva mérkőzésen Vanczák és Rudolf góljával 2-0-ra győzött Moldova ellen, továbbra is él az Eb-remény.

Az Egervári-csapatnak rém egyszerű volt a feladata Kisinyovban: győznie kellett. A velünk azonos pontszámmal álló (az egymás elleni összevetésben is jobb) svédek San Marino ellen alighanem gólarányt javítanak, így ha törik, ha szakad, három pontot kellett elhozni Kisinyovból, ha tartani akarjuk a lépést Ibrahimovicékkal.

A magyar válogatott kezdőcsapata
Király Gábor – Varga József, Korcsmár Zsolt, Juhász Roland, Vanczák Vilmos – Koman Vladimir, Elek Ákos, Pintér Ádám, Hajnal Tamás – Szabics Imre, Rudolf Gergely

Dacára a győzelmi kényszernek, a magyarok szervezetten láttak neki a feladatnak, de akármilyen elővigyázatosak is voltak, nem tudták elkerülni, hogy Hajnal Tamás szabadrúgása és Juhász Roland belepiszkálása után Vanczák Vilmos ne szerezze meg a vezető találatot (1-0).

A vendéglátók próbálták erőltetni a támadásokat, ennek ellenére nagyobb helyzetei a magyaroknak voltak, Elek növelhette volna az előnyt.

A szünetben alighanem vért itattak a moldovai játékosokkal, akik a tettlegességig fajuló elszántsággal estek nekünk. Helyzetekig viszont csak pontrúgásokból jutottak el.

A durvaságok és ápolások mellett Rudolf játéka határozta meg a második félidő derekát. Lőtt egy szabályos gólt, amit nem adtak meg, kihagyott egy ígéretes helyzetet, aztán tíz perccel a vége előtt lőtt egy ugyanolyan gólt, mint a svédek ellen (2-0).

Ezzel el is dőlt a meccs, a hátralévő percekben már csak arra kellett vigyázni, hogy elkerüljük a sérüléseket és ne kövessünk el butaságot.

Magyarország végül 2-0-ra felülmúlta Moldovát. Az Egervári-csapat a finneket idegenben 2-0-ra legyőző, 24 pontos hollandokat 18 ponttal követi a San Marinóban 5-0-ra nyerő, szintén 18 pontos svédekkel együtt, és továbbra is odaérhet a pótselejtezőt jelentő második helyre az E csoportban.

Eredmény – Európa-bajnoki selejtező
Moldova – Magyarország 0-2 (0-1)
Kisinyov, Zimbru Stadion, 15 ezer néző. V: Bebek
Moldova: Gaiduchevici – Armas, Golovatenco, Boret, Epureanu, Savinov – Cebotaru, Zmeu (Bugaiov, a szünetben), Suvorov – Alexeev (Tigirlas, 73.), Cheptine (Doros, 62.). Szövetségi kapitány: Gavril Balint
Magyarország: Király – Varga J., Juhász, Korcsmár (Laczkó, 69.), Vanczák – Koman, Elek, Pintér (Sándor Gy., 64.), Hajnal – Rudolf, Szabics (Vadócz, 82.). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
Gólszerző: Vanczák (7.), Rudolf (83.)
Sárga lap: Alexeev (42.), ill. Laczkó (74.), Juhász (78.)
—————————————————————————————————-
Egervári Sándor szövetségi kapitány értékelése: “Nehéz, küzdelmes mérkőzést játszottunk, ráadásul a svédek elleni összecsapás sokat kivett belőlünk. Moldova nagy erőket mozgósított, főleg a második félidőben. Fegyelmezett játékkal elhoztuk a három pontot, teljes mértékben megérdemeltük a győzelmet.”
Az E csoport további keddi eredményei és az állás

Finnország-Hollandia 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Strootman (29.), de Jong (93.)

San Marino-Svédország 0-5 (0-0)
Gólszerzők: Kallström (64.), Wilhelmsson (70., 93.), Olsson (81.), Hysén (90.)

A csoport állása:

1. Hollandia 8 8 – – 34- 5 24 pont
2. Svédország 8 6 – 2 26- 8 18 pont
3. Magyarország 9 6 – 3 22-14 18 pont
4. Finnország 8 3 – 5 15-14 9 pont
5. Moldova 8 2 – 6 8-15 6 pont
6. San Marino 9 – – 9 0-49 0 pont


A mérkőzés élő, szöveges közvetítését az alábbiakban olvashatják!

95. PERC: Moldova hiába hajrázott, nem jött nekik össze a szépítés. Magyarország 2-0-ra győzött, és 18 ponttal a harmadik az E csoportban.

Rudolf Gergely pontot tesz a kisinyovi mondat végére:

82. PERC: A “svéd módi”, ezúttal Varga ment el a jobbszélen, a bepasszt Rudolf már megszokásból vágja a kapuba. Mi hátradőlhetünk, a csalódott moldovai szurkolók elindulnak hazafelé. Kivéve egy kalandos kedvű úriembert, aki rosszfelé indult, a pálya közepén fülelték le a helyi szervek.

GÓÓÓL 82’
Rudolf! Megnyugodhatnak a kedélyek.
CSERE 81’
Szabicsot Vadócz váltja


80. PERC:
Szabics elvitte a védőket Rudolf elől, de a csatár kihagyta a lehetőséget. A moldovaiak veszélyesen ívelgetnek.

SÁRGA LAP 78’
Juhász klasszikus stílusban rúgta fel ellenfelét


76. PERC:
Szörnyen csapkodó a játék, nem megnyugtató a helyzet. A svédeknek sem, a szünetben 0-0-ra állnak San Marinóval!

SÁRGA LAP 74’
Laczkó rekordhamar besárgult
CSERE 73’
Alekxeev helyett Tigirlas a pályán
CSERE 69’
Korcsmár hordágyon le, Laczkó be


69. PERC:
Eredményesek a moldovai emberfaragók, Pintér után Korcsmár is egészségügyi okokból száll ki, közben a hazai drukkerek pirotechnikával kísérleteznek.

67. PERC: Nyom az ellenfél, Király kirugásával Rudolf megugrott, hülyét csinált három moldovai védőből, aztán a kapusba lőtte a labdát. Ketten várták üresen a zsugát…

CSERE 62’
Cheptine le, Doros be; Pintért Sándor György váltja


60. PERC:
Armas veszélyes fejese után is támadásban maradt Moldova, egy kontrából Rudolf nyesett mellé.

57. PERC: Keményedik a meccs, ebben már sokkal jobbak a moldovaiak, Rudolf szerzett egy lesgólt, majd Vanczák bólintott kapu fölé nem sokkal.

50. PERC: Szabics visszatért, aztán Juhásznak volt dolga, a vendéglátók nekidurálták magukat.

Ápolás 48’
Szabicsot hordágyon vitték le egy ütközés után
CSERE 45’
Zmeut Bugaev váltja


45. PERC:
A szünet előtt egy-egy helyzet mindkét oldalon, 1-0-val zárjuk a félidőt, ez már a svédek ellen is bejött.

Vanczák vezető gólja:

SÁRGA LAP 42’
Alekszejev kapta a meccs első sárgáját


40. PERC:
A csatárokra figyelő moldovai védők között, Elek lövőhelyzetbe hozta magát, de a kapust találta el.

39. PERC: Az első félidő hajrája felé az látszik, hogy a mieink csak maguknak nehezíthetik meg a dolgot, a hibázgató Moldova kiszámítható, kicsit fásult focit játszik. Egyelőre.

30. PERC: A kontrára játszó magyarok hagyják támadtgatni Moldovát, aztán egy ellenakció végén Savinov majdnem öngólt fejelt.

24. PERC: A népes magyar tábor a “Fülesmackót” danolja, közben állóháború a gyepen. Bocs, nem is a “Fülesmackót”, hanem a Magyar Népmesék dallamát.

20. PERC: Feszült másodpercek a kapunk előtt, Boret éles lövését hárítja Király, a kipattanót Cheptine kicsivel küldte fölé.

15. PERC: Vanczák most hátul szorgoskodik, kétszer is tisztázott.

7. PERC: Hajnal szabadrúgásába Juhász Roland beleért, a leperdülő labdát Vanczák két méterről továbbította a kapuba, megvan a vezetés.

GÓÓÓL 7’
Vanczák góljával vezetünk!


6. PERC:
Meghűlt a magyar vér, Suvorov lőtt el a kapu előtt.

4. PERC: Sípolás a nézőtéren, ingatag kamera, kicsit vadkeleti a hangulat, viszont a pályán már most magyar fölény van.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Mi kezdtük a mérkőzést

Kisinyovban két merőben más lelkiállapotú csapat lép pályára egymás ellen. A magyar válogatott lélekemelő győzelmet aratott múlt pénteken Svédország ellen, ezzel nyílttá téve a hollandok mögötti második hely sorsát.

Moldova viszont kapott egy négyest a finnektől, így otthon sebzett vadként várják a mieinket, amiből nagyon jól is kijöhetünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik