Foci

Juhász Roland kezdő lesz Moldova ellen

A kezdőcsapatban számít Juhász Rolandra a Moldova elleni, keddi Európa-bajnoki selejtezőn Egervári Sándor szövetségi kapitány.

Egervári Sándor hétfői kisinyovi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Juhász Roland biztosan a kezdőcsapat tagja lesz, mert alapember, és ha játékra alkalmas állapotban van, övé az egyik hely a védelem tengelyében.

A trénert a helyi újságírók főként a négy évvel ezelőtti, 3-0-s moldovai sikerrel zárult találkozóról faggatták volna, ám Egervári hárított, mondván akkor még nem ő irányította az együttest.

A szövetségi kapitány a tavalyi, budapesti selejtező kapcsán elmondta: egységes, szervezett moldovai csapattal szemben sikerült 2-1-re diadalmaskodniuk, és az a találkozó is bizonyította, hogy kedden nehéz dolga lesz együttesének.

A sajtótájékoztatón Elek Ákos kijelentette: teljesen más volt a helyzet a budapesti összecsapás előtt, hiszen akkor a svédországi vereség után, jelentős teherrel a vállán lépett pályára a gárda, most viszont önbizalommal telve várják a találkozót.

Juhász Roland szerint nincsenek eufórikus állapotban, utoljára szombaton volt beszédtéma a svédek legyőzése, azóta kizárólag a moldovaiak elleni selejtezővel foglalkoznak.

A magyar válogatott 19:30 órától a mérkőzés helyszínén edz, a keddi, kisinyovi találkozó 19:45 órakor kezdődik. A svédek elleni bravúrnak akkor lesz igazi értéke, ha a magyarok Moldovából is elhozzák a három pontot, így maradna esély a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata: Király Gábor – Varga József, Juhász Roland, Korcsmár Zsolt, Laczkó Zsolt – Elek Ákos, Pintér Ádám – Koman Vladimir, Hajnal Tamás, Rudolf Gergely – Szabics Imre

Ajánlott videó

Olvasói sztorik