Foci

Egervári szerint erőn felül teljesítettek játékosai

Egervári Sándor nagyon büszke játékosaira, akik száztíz százalékot nyújtva a péntek esti Eb-selejtezőben 2-1-re legyőzték a svédeket.

“Több mint egy évvel ezelőtt megfogalmaztunk egy célkitűzést, ezt pedig nem illik havonta változtatni – nyilatkozta a svédek elleni győzelem után a szakember. – Először azt szerettük volna elérni, hogy a világbajnoki selejtezők sorsolásánál a harmadik kalapba kerüljünk, azt követően pedig a második hely elérése volt az álmunk az Eb-selejtezőcsoportunkban. Örömteli dolog, hogy ezzel a győzelemmel még mindig van erre reális esélyünk.”

A találkozó első félidejében remekül futballozott a magyar csapat, a 18. percben pedig Hajnal Tamás révén büntetőt hibázott.

“Nagyszerű közönségünk volt, amely a kihagyott büntető után is töretlenül bíztatta a csapatot, és átsegítette ebben a nehéz pillanatban” – mondta Egervári Sándor. Ezt követően sem állt le az együttes, és a 44. percben egy Rudolf-Szabics összjáték végén utóbbi egy lágy emeléssel megszerezte a vezetést. A fordulást követően a svédek vették át az irányítást, és Wilhelmsson révén egyenlítettek, ez után nagy volt a svéd nyomás, de a magyarok a 90. percben Rudolf révén eldöntötték a mérkőzést.

 

 

“Az egyenlítő gól után éreztem, hogy nagyon nehéz harminc percünk lesz, valóban meg is torpant a csapatunk. Ugyanakkor a jelenlegi keretünkben sok igazi nyerő típusú játékos van, akik időnként képesek erőn felül is teljesíteni, azt hiszem, ezt az utolsó negyed órában többször is lehetett látni. Ez a töretlen hozzáállás jellemzi a csapatot.” – nyilatkozta a kapitány.

Egervári sérülés miatt alapcsapatából nem számíthatott Dzsudzsák Balázsra, Gera Zoltánra, Szalai Ádámára, Juhász Rolandra és Vanczák Vilmosra sem. “Ez a mérkőzés is jól mutatja, hogy vannak értékeink, akikre lehet számítani, gondolok itt például a Varga Józsira vagy a Korcsmár Zsoltra.”

“Reálisan és gyorsan ki kell értékelnünk ezt a mai mérkőzést. Taktikailag és mentálisan is fel kell készíteni az együttest a keddi mérkőzésre, de hatalmas feladata lesz az orvosi stábnak is, hogy megfelelően regenerálódjanak a játékosok” – tette hozzá a szakember.

A magyarok győzelmükkel pontszámban beérték a svédeket, ezzel életben tartották reményeiket, hogy megszerezzék a pótselejtezőt érő második helyet a csoportban. A svédek jelenleg még lépéselőnyben vannak, mivel egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint az Egervári-csapat, ráadásul az egymás elleni összevetésben tavalyi 2-0-ás hazai győzelmük miatt jobban állnak, így pontazonosság esetén ők végeznének a csoport második helyén.

A magyar válogatott kedden 19:45 órától Moldova vendégeként lép pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik