Foci

„Aggódjanak a svédek” – nincs veszíteni valónk

Nincs veszíteni valója a magyar labdarúgó-válogatottnak a pénteki, svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

“Nincs mit veszítenünk, aggódjanak ők, mi csak nyerhetünk ezen a meccsen” – jelentette ki csütörtökön Rudolf Gergely a válogatott telki edzőtáborában tartott sajtótájékoztatón.

Az átigazolási szezon utolsó napján a görög Panathinaikoszhoz kölcsönbe igazoló támadó újságírói kérdésre úgy válaszolt, nem sok szó esik Zlatan Ibrahimovicról, a rivális legnagyobb sztárjáról, mert a csapat tagjai elsősorban saját játékukra koncentrálnak. Hozzátette: ettől még persze jól ismerik, de elsősorban mindenki a saját feladatát szeretné megoldani.

Egervári Sándor szövetségi kapitány kijelentette: nem aggódik a sok hiányzó miatt, mert akik pályára léphetnek pénteken, azokon komoly elszántságot tapasztal. A szakember sérülés miatt nem számíthat Dzsudzsák Balázsra, Gera Zoltánra és Szalai Ádámra, Juhász Roland és Vanczák Vilmos pedig eltiltás miatt nem játszhat pénteken.

“A győzelmi kényszer ellenére nincs plusz nyomás a játékosokon. A döntetlennel nem egyeznék ki, mert mindig győzelemre játszunk, legyen az ellenfél Spanyolország, Hollandia, vagy éppen Svédország. Persze nyerni nem mindig sikerül” – mondta a magyar szakvezető, aki elárulta, ezen a mérkőzésen Hajnal Tamás lesz a csapatkapitány.

 

Arra a kérdésre, mely szerint a 80. percben, 1-0-ás vezetésnél az eredmény őrzése, vagy az egymás elleni eredmény fontossága miatt az újabb gól megszerzése lenne-e a cél, úgy válaszolt a szakember, hogy a válogatottban minden meccsen a lefújásig a maximumot kell nyújtani, sosem szabad visszavenni a tempóból.

Svédországban tavaly szeptemberben 2-0-ra kapott ki a magyar együttes, s a csoport végeredményénél azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

Hajnal, aki szerint nem plusz motivációt, hanem megtiszteltetést jelent a csapatkapitányi karszalag, azt emelte ki, hogy nem szabad a múlttal foglalkozni, már csak azért sem, mert az elmúlt egy évben sokat fejlődött a magyar csapat. Hozzátette, olyan kiélezett meccsre számít, mint amilyen az utóbbi két hazai meccs volt a skandinávok ellen, de reményei szerint ezúttal nem a vendégek szerzik a győztes gólt az utolsó pillanatokban.

A találkozó pénteken 19:45 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata
Király Gábor – Varga József, Lipták Zoltán, Korcsmár Zsolt, Laczkó Zsolt – Koman Vladimir, Elek Ákos, Hajnal Tamás, Stieber Zoltán – Rudolf Gergely, Szabics Imre

Ajánlott videó

Olvasói sztorik