Foci

Tovább robog a Loki

Az OTP Bank Liga hetedik fordulójában az eddig veretlen Debrecen a nyeretlen Újpestet fogadta. A közel nyolcezer néző jó mérkőzést, és hazai győzelmet láthatott.

A találkozó elején a DVSC lépett fel támadólag, és a harmadik nagy lehetőségüket nem is rontották el, Bódi Ádám révén megszerezték a vezetést.

A gól után tovább nyomtak a a piros-fehérek, de némileg váratlanul az Újpest volt eredményes. A 37. percben egy szöglet után Egerszegi Tamás gyönyörű mozdulattal talált be Novakovic kapujába. A fordulás után a csereként beállt Yannick újra vezetéshez juttatta a hajdúságiakat.

A Loki ezután is a támadásokat erőltette, és Varga Jószef erőszakosságának köszönhetően Adamo Coulibaly elé került a labda, aki egy szerencsés találattal kettőre növelte csapata előnyét. Ezután megnyugodott Kondás Elemér legénysége, és az Újpest erejéből csak a szépítésre futotta. A tavaszt a holland Feyenoordban töltő Simon Krisztián szerezte meg a lilák szépítő gólját.

Ezzel az eredménnyel a Debrecen még mindig hibátlan, míg a fővárosiak két ponttal szerénykednek a tabella tizennegyedik helyén.

Eredmény – OTP Bank Liga, 7. forduló
Debrecen, 9000 néző, Vezette: Iványi
Debrecen – Újpest 3-2 (1-1)
DVSC: Novakovic – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Bódi, Ramos, Szakály P. (Nikolic, 91.), Rezes (Varga, a szünetben) – Kulcsár (Yannick, a szünetben), Coulibaly Vezetőedző: Kondás Elemér

Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Mihajlovic, Pollák – Simon, Egerszegi (Tajthy, a szünetben), Barczi, Markovic (Wilson, 86.), Balogh B. (Rajczi, 50.) – Kabát Vezetőedző: Zoran Spisljak

Gólszerzők: Bódi (22.), Yannick (49.), Coulibaly (63.), illetve Egerszegi (37.), Simon (74.)
Sárga lap: Simac (75.), illetve Kabát (15.), Rajczi (53.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik