Foci

A spanyol bajnokság második fordulója is elmaradhat

Nincs előrelépés a játékosok és a liga közti vitában, így a spanyol labdarúgó-bajnokság második fordulója is minden bizonnyal elmarad.

A tárgyalások ellenére továbbra is holtponton áll a kollektív szerződés ügye Spanyolországban, pedig úgy tűnt, az első forduló elhalasztása után, hétvégén már láthatunk mérkőzéseket a Primera Division új szezonjából. A hétfői és a keddi egyeztetések is megrekedtek a két fél között, így a Spanyol Labdarúgók Szakszervezetének (AFE) elnöke, Luis Gil nem lát okot a bizakodásra:

„Minden valószínűség szerint a sztrájk a második fordulóra is érvényben maradt, mivel a probléma nem oldódott meg. Elhiszem, hogy a nézők mérkőzéseket szeretnének már látni, de a játékosok anyagi biztonságára is gondolni kell.”

„Egyelőre csak a hétvégi körről tudom azt mondani, hogy esetleg elmaradhat, ugyanis készítettünk egy másik tervezetet, amit a liga elé terjesztünk, hátha sikerül megállapodásra jutnunk. Szeretnék optimista lenni, de sajnos nem tudok.” – fejezte be nyilatkozatát Luis Gil.

A játékosok garanciát szeretnének, hogy megkapják a szerződés szerint őket megillető javadalmakat, illetve azt az 50 millió eurót, amivel a klubok tartoznak közel 200 játékosnak. Emellett azt kívánják elérni, hogy – angol, német, holland példa alapján – ha egy klub nem fizet, ne vehessen részt a különböző sorozatokban.

Az olasz labdarúgók is sztrájkot helyeztek kilátásba, ha a liga nem hajlandó aláírni az új kollektív szerződést. A labadrúgó liga azt szeretné írásba foglalni, hogy a futballisták akaratuk ellenére eladhatók legyenek, de ebbe a játékosok szakszervezete (AIC) nem egyezett bele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik