Foci

Stieber is a svédek és a moldávok elleni keretben

Egervári Sándor kihirdette a magyar válogatott keretét a Svédország és a Moldova elleni Európa-bajnoki selejtezőre.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint igaz, hogy Juhász Roland és Vanczák Vilmos az északiak elleni találkozón még nem léphet pályára eltiltása miatt, a 23 fős keretben ugyanakkor ott vannak, mivel a moldovaiak ellen már játszhatnak.

Az Anderlechtben játszó honfitársunk mellett Varga József és Lipták Zoltán is kisebb sérüléssel bajlódik, ám Egervári Sándor az mlsz.hu-n vezetett blogjában leírta, mindhármójuktól úgy értesült, hogy hamarosan rendben lesznek.

Először kapott meghívót a Mainz fiatal játékosa, Stieber Zoltán. A szélső az előző idényben még a másodosztályú Aachent erősítette, majd a nyáron csatlakozott a Szalai Ádámot is soraiban tudó együtteshez. Az előző hétvégén is kezdő volt és gólpasszt jegyzett a Schalke ellen 4-2-re elveszített bajnokin.

A Svédország elleni találkozót szeptember 2-án a Puskás Ferenc stadionban rendezik, míg Moldova ellen idegenben fut ki a gyepre a magyar válogatott négy nappal később. A keret tagjai augusztus 29-én, hétfőn Telkiben kezdik meg a közös felkészülést a két selejtezőre.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:

Kapusok: Király Gábor (1860 München), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Csernyánszki Norbert (Paksi FC)

Védők: Varga József (DVSC-TEVA), Fehér Zoltán (Győri ETO), Lipták Zoltán (Videoton), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Halmosi Péter (Haladás Sopron Bank), Vanczák Vilmos (FC Sion), Juhász Roland (Anderlecht)

Középpályások: Koman Vladimir (Sampdoria), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Elek Ákos (Videoton), Vadócz Krisztián (Osasuna), Dzsudzsák Balázs (Anzsi Mahacskala), Czitkovics Péter (Kortrijk), Koltai Tamás (Győri ETO)

Támadók: Szabics Imre (Sturm Graz), Rudolf Gergely (Genoa), Priskin Tamás (Ipswich Town), Stieber Zoltán (Mainz)

Biztonsági tartalékok: Mészáros Norbert (DVSC-TEVA), Sándor György (Videoton)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik