Foci

Londonban tudott nyerni a Liverpool

Frimpong kiállítása után 2-0-ra nyert a Liverpool az Arsenal otthonában, míg a Newcaste a Sunderlandet győzte le a Premier League-ben.

A bajnokság első fordulójában mind a négy együttes döntetlent ért el, az Arsenal a Newcastle-lel játszott 0-0-át, míg a Pool a Sunderland ellen csak 1-1-re volt képes.

Az Arsenalnál pályára lépett az a Samir Nasri, akinek távozása borítékolható, ennek ellenére Arsene Wenger egy interjúban elmondta, Nasri olyan tipusú játékos, akit ha a szerződése még köt egy csapathoz, akkor mindent megtesz annak sikeréért.

A találkozó első 20 perce szinte esemény nélkül zajlott, egészen addig, amíg Caroll majdnem vezetéshez jutatta a Liverpoolt: a 20. percben Downing baloldali beadására üresen érkezett a csatár, de fejesét Szczesny hárította.

A Pool folyamatosan dolgozta ki a helyzeteit, de komolyabb veszély nélkül, nem úgy, mint az Ágyúsok: a 30. percben Frimpong indult be a szélről és 20 méterről engedett el egy lapos bombát, de Reina ujjheggyel szögletre tolta a labdát; majd hat perccel később Nasri saját térfelének közepéről indulva szlalomozott a vendégek kapujáig, lövése azonban épphogy elkerülte a bal kapufát.

A fordulás után veszélyesebbek voltak a vendégek, többször is gólhelyzetbe kerültek, mégis Van Persie előtt adódott a legnagyobb lehetőség: Arsavin legurítását küldte kapura a holland, de Reina ismét a legjobb helyen állt, és lábbal védeni tudott.

Két perc sem telt el, amikor Frimpong sokkolta a hazaiakat: a középpályás rátartott Lucas lábára, amiért megkapta második sárgáját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A kiállítás megtörte az Ágyúsokat, így az emberelőnybe került Vörösök számára csak az volt a kérdés, mikor szerzik az első gólt.

Nos, a 78. percig kellett erre várniuk: Miquel akart felszabadítani Suárez elől, de Ramsey mellkasát találta el, a labda pedig a védőről a kapuba pattant (1-0).

Az utolsó percben Suárez végleg eldöntötte a három pont sorsát, Meireles középre adása után az uruguayi támadónak már csak az üres kapuba kellett gurítania (2-0).

Ramsey öngólja:

Suárez mindent eldöntő találata:

A szombati játéknapon a Newcastle idegenben tudta megszerezni szezonbeli első győzelmét, miután 1-0-ra legyőzte a Sunderland együttesét. Kétségkívül az első félidő legérdekesebb jelenete az volt, amikor egy szöglet után Ameobi fejelt kapura, a gólvonalon álló védő pedig kézzel ütötte ki a labdát, azonban a játékvezető nem ítélt büntetőt.

A második félidőben azonban már összejött a vezető találat a Szarkáknak: Ryan Taylor szabadrúgását elnézte a hazaiak kapusa, és a labda a hálóba vágódott. Az idegesen küzdő Sunderland a meccs végén még „összehozott” egy kiállítást is, Bardsley csúszott rá csúnyán Coloccini lábára, amiért megkapta második sárgáját.

Taylor jóvoltából nyert a Newcastle:

Eredmények-Premier League, 2. forduló
Sunderland-Newcastle 0-1 (0-0)
Gólszerző: Ryan Taylor (62.)
Kiállítva: Phil Bardsley (89.)
Arsenal-Liverpool 0-2 (0-0)
Gólszerző: Ramsey (78. öngól), Suárez (90.)
Kiállítva: Frimpong (70.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik