Foci

Megszerezte első pontját a ZTE

Sokáig vezetett a Zalaegerszeg a Vasas ellen az OTP Bank Liga 6. fordulójának nyitómeccsén, de a végén meg kellett elégednie a döntetlennel.

Összefoglaló:

Majdnem megszerezte első győzelmét a Zalaegerszeg és Csank János ebben a szezonban, de aztán mégsem. Az eddig pont nélkül álló ZTE a 8. percben megszerezte a vezetést Meyé tizenegyesével, majd a mérkőzés későbbi szakaszában is nagyjából uralta a játékot.

Ezzel együtt átengedte a területet a Vasasnak a zalai csapat, a fővárosiak pedig vezethettek egy-két kontrát a 90 perc során. A második félidőre már Tököli Attila is pályára lépett a hazaiaknál, és vezettek is részvételével ígéretes támadásokat a kék-fehérek.

Kovács Gábor kétszer is keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt, majd Tököli lövését fogta meg Ilizi a meccs hajrájában. Ekkor azonban már 1-1-et mutatott az eredményjelző, mert egy ártalmatlan szituáció végén a Vasas is kapott egy büntetőt.

Jahic harcolta ki a vendégeknek: a ZTE kapusa, miután támadták, kiütött egy beadást, amire Simic csapott le. Jahic buktatta, a sértett pedig egyenlített.

A ZTE első, a Vasas második pontját szerezte meg a szezonban.

Eredmény – OTP Bank Liga, 6. forduló
ZTE – Vasas-Híd 1-1 (1-0)
Zalaegerszeg, 2000 néző, vezette: Kassai
ZTE: Jahic – Kocsárdi, Bogunovic, Kovács Gergő, Turcsik, Szalai, Horváth (Hervas, 73.), Kovács Gábor, Kamber, Balázs (Tököli, a szünetben), Meyé (Turkovs, 57.). Vezetőedző: Csank János
Vasas: Ilizi – Gáspár, Mileusnic (Arsic, 38.), Kulcsár, Radványi (Bakos, a szünetben), Honma (Simek, 67.), Farkas, Kovács Gábor, Bárányos, Dajic, Simic. Vezetőedző: Marijan Vlak
gólszerzők: Meyé (8., 11-esből), illetve Simic (84., 11-esből)
sárga lap: Kovács (32.), illetve Mileusnic (17.), Radványi (8.)


Élő, szöveges közvetítésünket az alábbiakban olvashatod vissza!

92. PERC: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

91. PERC: Tököli éles szögből lőhetett a jobb oldalról, kicsit kiszorított pozícióban, de Ilizi szögletre ütötte a labdát, A korner után egy kontratámadás jött Vasas-részről, Simic előtt ott volt a lehetőség, hogy győzelmet érő gólt szerezzen, de Jahic kifogta a ziccert.

VÉDÉS 91’
Ilizi
Tököli lövését védte.

90. PERC: Két percet hosszabbít a játékvezető.

88. PERC: Kétségbeesetten támad a hazai csapat.

SZÖGLET 87’
ZTE
Ilizi és Kulcsár egyesült erővel tisztázott.

84. PERC: Némileg váratlanul egyenlített a Vasas. Egy bal oldali beadást kiöklözött Jahic kapus, akit egy kicsit zavartak a kilátásban. A ZTE kapusa épp Simic elé ütötte a labdát, ő lekezelte, a kiugró Jahic pedig elévetődött. Nem érte el a labdát, de a támadó elesett, mert érezte, el kell esni. Kassai büntetőt ítélt. Simic azt be is lőtte – 1-1!

GÓÓÓL 84’
Simic
A tizenegyest értékesítette.
TIZENEGYES 84’
Vasas
Simicet buktatta Jahic.
LES 82’
Kovács Gábor, ZTE
Elhamarkodott volt a passz.

80. PERC: Tököli remekül adta középre a labdát jobbról, de Kovács Gábor megint ellőtte a kapu előtt keresztbe.

78. PERC: Bárányos végezte el a szabadrúgást 18 méterre a hazai kaputól, de a lövés irányt változtatott a sorfalon. A kisszöglet után nem alakult ki veszélyes szituáció.

SZABADRÚGÁS 77’
Vasas
Kamber vágta fel Bárányost.

76. PERC: Majdnem egyenlített a Vasas. Egy gyors támadás végén Bakos Szabolcs lőtt 17 méterről, Jahic hatalmas bravúrral tolta szögletre a bal felsőbe tartó labdát.

SZÖGLET 76’
Vasas
Bárányos lőtte be.
VÉDÉS 76’
Jahic
Bakos lövését tolta szögletre.

74. PERC: Elszórakozza a lehetőségeit a hazai csapat, a koncentráció nem teljes.

CSERE 73’
ZTE
Hervas jött be Horváth helyére.
SZÖGLET 73’
Zalaegerszeg
Turkovs harcolta ki a szögletet.

70. PERC: Jahic semlegesítette a kornert.

SZÖGLET 70’
Vasas
Simek harcolta ki.

69. PERC: Turkovs húzta meg, ígéretesen haladt a kapu felé, és a továbbpassz is sikerült, de Horváth András végül hosszan vette át, így csalódott moraj lett a támadás vége.

CSERE 67’
Vasas
Honma le, Simek be.

66. PERC: Horváth András vihette a jobb oldalon a labdát, pontosabban vihette volna, még vagy 15 métert. Ehelyett 24 méterről az égbe lőtte a játékszert.

SZÖGLET 65’
Vasas
Bárányos ívelte be, Simic fejelt nagyon mellé.

63. PERC: Tököli indult meg a bal oldalon, le is futotta fiatal védőjét, de aztán elcsúszott. Nagy tapsot kapott ennek ellenére. A rutinos támadó nagy kedvvel lépett pályára.

61. PERC: Tököli ívelte Turkovs elé a labdát a Vasas térfelének közepén. A balti csatár megindult, középre adott, de Kovács Gábor ellőtte a labdát a kapu előtt. A ZTE kontrákra rendezkedett be.

58. PERC: Jahic hatalmas hibát követett el. A zalaegerszegi kapus rosszul végezte el a kirúgást, amelyre lecsapott Dajic. Egyedül vezette kapura, de nem tudta kihasználni a 100 százalékos ziccert, Jahic védeni tudott. Helyrehozta hibáját.

CSERE 57’
ZTE
Meyé helyére Turkovs állt be.

56. PERC: Tököli ment el a bal oldalon, középre adott, de Meyé nem figyelt, lesre futott. Pedig nagy helyzet lett volna.

55. PERC: A Vasas szépen hozta fel a labdát rövid passzokkal, majd amikor vártuk volna, hogy ez folytatódjon, következett az ívelés…

52. PERC: Amolyan vihar előtti csend honol a pályán. Túl laza az iram ahhoz, hogy ne történjen semmi az elkövetkezendő percekben.

LES 52’
ZTE
Most fordítva: Meyé fejelt Tökölihez lesen.
LES 51’
ZTE
Meyét találta lesen Tököli.

50. PERC: Nagy helyzet maradt ki Vasas-részről. Dajic cselezgetett a hazaiak 16-osán belül, de az utolsó pillanatban Bogunovic menteni tudott.

47. PERC: Szikrázó napsütésben indult a második játékrész.

46. PERC: Bemutatkozik tehát Tököli Attila legújabb csapatában.

CSERE a szünetben’
ZTE
Balázs helyett Tököli Attila mutatkozik be.
CSERE a szünetben’
Vasas
Radványi helyett Bakos
KÖZÉPKEZDÉS 46’
ZTE
Elkezdődik a 2. félidő.


A szünetben informálódjunk a zalaegerszegi felhőszakadásról ide kattintva!

45. PERC: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

44. PERC: Jövő héten Vasas-Ferencváros találkozót rendeznek. Az angyalföldiek kezdeményezésére a meccset a Puskás Ferenc Stadionban tartják meg, előtte All Star-találkozóval megfűszerezve.

41. PERC: Meyé támadta meg Ilizit, a Vasas kapusa totojázott és el is vesztette a labdát. Meyé túl körülményes volt aztán, így nem lett az egész helyzetből semmi.

39. PERC: Zalaegerszegi szabadrúgás következett, a kipattanót Kamber egyből lőtte, de alaposan célt tévesztett.

38. PERC: A két Kovács Gábor küzdött meg egymással, a hazai elesett, éppen Mileusnic térdére, így a Vasas védőjét le kellett cserélni.

CSERE 38’
Vasas
Arsic állt be Mileusnic helyére.
Ápolás 38’
Mileusnic
Kováccsal ütközött. Cserélni kell.
SZÖGLET 35’
ZTE
Horváth be, Kamber fejese fölé.

35. PERC: Hosszú idő után fordul elő, hogy nem Vlaszák Géza áll a kapuban hazai oldalon.

34. PERC: A szabálytalanság utén Bárányos ívelt középreegy szabadrúgást, de a zalai védők kifejelték a labdát.

SÁRGA LAP 32’
Kovács Gábor, ZTE
Mileusnicot buktatta.
LES 31’
Meyé, ZTE
Valóban lesen állt középen.
SZÖGLET 30’
ZTE
Horváth rosszul végezte el, kitekeredett.

29. PERC: Kicsit leült a meccs, sok technikai hiba tarkítja a találkozót, nem csak a tócsák és a nagy víz miatt…

26. PERC: Marijan Vlak munkáját Urbán Flórián segíti pályaedzőként. Urbán tagja volt a Zalaegerszeg bajnokcsapatának, és részese a Manchester United legyőzésének is.

23. PERC: A közönség fütyül, meglehetősen intenzíven. Hogy miért? Mert ismét Balázs ugrott ki Gáspár mellett, Ilizi egy kicsit kint állt, Balázs pedig emeléssel próbálkozott, de elszabta… Talán, ha továbbviszi, kevesebb fütty érkezik a nagyérdeműtől.

22. PERC: A Zalaegerszeg a héten megerősítette keretét, hiszen Tököli Attila kölcsönben érkezett. A kecskemétiektől szerződtetett támadó a kispadon ül, akár be is állhat a későbbiekben.

20. PERC: Ordító ziccert hibázott el a Zalaegerszeg. A leshatárról kiugrott Balázs, miután a Vasas védői ügyetlenkedtek. Kulcsár Dávid szorongatta a zalai támadót, aki ennek megfelelően gyámoltalanul lőtt, fölé…

19. PERC: Honma nagyon él a jobb oldalon, Kamber nehezen bír vele. Beadását Bárányos elől Simic pöckölte el.

18. PERC: Bárányos végzett el egy szabadrúgást, Dajic egyből a kapura tűzte volna, de erőtlen volt a lövés.

SÁRGA LAP 17’
Mileusnic, Vasas
Kovács Gábort rántotta le.

15. PERC: Hatalmas Vasas-helyzet maradt ki. Honma vett le egy előrevágott labdát nagyszerűen a jobb oldalon. Beforgatta a védőt, majd középre adott, Simic alig pörgetett mellé.

14. PERC: Magabiztosabbnak tűnnek a hazaiak, nem véletlenül, hiszen a gól megnyugtathatta őket. Egy zalai témadás végén Kamber csúszott el.

12. PERC: Kocsárdi ívelte be a labdát a kapu elé, Kovács Gábor fejelt, Ilizi szögletre tolta, de végül kirúgás lett a vége.

9. PERC: Vezet a Zalaegerszeg. Meyé kapta meg a labdát a 16-os előterében, bevezette azt a vonalon belülre, Gáspár és Radványi gyötörte. Utóbbi ellökte a gaboni támadót, aki elesett, Kassai játékvezető büntetőt ítélt, Radványinak pedig sárgát adott (lehetett volna piros is). A 11-est Meyé lőtte be, 1-0!

GÓÓÓL 9’
Meyé, ZTE
Értékesítette a büntetőt.
SÁRGA LAP 8’
Radványi
Meyét buktatta a 16-oson belül.
TIZENEGYES 8’
ZTE
Meyét buktatták.

7. PERC: A Vasas is produkált egy leshelyzetet.

LES 6’
ZTE
Határeset volt.

5. PERC: Eddig a hazaiak veszélyesebbek, már második szögletüket végezhették el, igaz, nem alakult ki veszélyhelyzet.

SZÖGLET 5’
ZTE
Horváth végezte el.

2. PERC: Rögtön a mérkőzés elején izgalmaknak lehettünk tanúi. A meccs előtt felhőszakadás zúdult Zalaegerszegre, ezért a pályán nagyon nehéz focizni. Ennek megfelelően a Vasas védő ügyetlenkedtek egy sort, a szöglet után nem alakult ki veszélyhelyzet. Nem úgy a 2. perc végén, amikor Meyé indulhatott meg a jobb oldalon. Középradott a gaboni, de a labda megállt egy tócsában, Balázs nem érhette el.

SZÖGLET 1’
ZTE
Jöhetett a szöglet, veszélytelen volt.
KÖZÉPKEZDÉS 1’
Vasas
Elindult a találkozó!

A két együttes pocsékul rajtolt a magyar bajnokság 2011-12-es szezonjában. Az eddig eltelt öt forduló után a ZTE pont nélkül, öt vereséggel áll, a Vasas legalább egy döntetlent (igaz, kiábrándító játékot nyújtva, 0-0-t játszva a Haladással) kiizzadt két fordulóval ezelőtt.

A Zalaegerszegnél él a bizalom a játékosok és a vezetőedző felé is, Csank János a helyén maradhatott, ugyanakkor az angyalföldieknél megtörtént az edzőváltás. Marijan Vlak váltotta Komjáti Andrást.

A péntek délutáni mérkőzésen Kassai Viktor fújja a sípot, és pályára léphet Tököli Attila is, aki csütörtökön írta alá kölcsönszerződését a hazaiakkal, Kecskemétről érkezett a 35 éves támadó Zalába.

Kezdőcsapatok
ZTE: Jahic – Kocsárdi, Bogunovic, Kovács Gergő, Turcsik, Szalai, Horváth, Kovács Gábor, Kamber, Balázs, Meyé. Vezetőedző: Csank János
Vasas: Ilizi – Gáspár, Mileusnic, Kulcsár, Radványi, Honma, Farkas, Kovács Gábor, Bárányos, Dajic, Simic. Vezetőedző: Marijan Vlak

A mérkőzés beharangozóját itt olvashatod el!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik