Foci

Wenger megütheti a bokáját

A kedden a lelátóra száműzött francia szakember az UEFA szerint a lelátóról gardírozta csapatát.

Az eset még az előző idényben, a Barcelona elleni nyolcaddöntő második mérkőzése után kezdődött. Történt, hogy a hazai 2-1-es siker után az Ágyúsok 1-1-re álltak Spanyolországban, amikor a találkozó játékvezetője, Massimo Busacca kiállította Robin van Persiet. A holland az első félidő hajrájában szabálytalankodott elsőre, majd az 56. percben sípszó után rúgott bele a labdába, mire a svájci második sárgát, majd pirosat adott neki.

A többi már történelem, előbb Xavi Hernández mezőnyből, majd Leo Messi büntetőből volt eredményes, a Barca a meccset 3-1-re megnyerte, majd végül a sorozatot is behúzta.

Arséne Wenger a találkozó után éles kritikával illette a sípmestert játékosa kiállítása miatt, meg úgy am block az egész meccsen nyújtott teljesítményét leszólta. „Meg sem lepődöm, hogy a játékvezető egyetlen egyszer sem mutatott fel lapot a Barcelona játékosainak. Beszélnem kell az UEFA embereivel is. A bíró megölte a meccset” – háborgott Wenger március elején.

Az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) úgy tűnik eljutott Wenger véleménye, ugyanis eltiltotta egy mérkőzésre a kispadtól, melyet az Udinese ellen lejátszott keddi odavágón le is töltött. Csakhogy a szervezet most azzal állt elő, hogy a gall a lelátóról az első csapat edzőjével, Boro Primoraccal üzengetett asszisztensének, Pat Rice-nak, ami az UEFA szabályzata elleni tettnek minősül.

A szövetség most kivizsgálja az ügyet, ha bebizonyosodik Wenger bűne, akkor további szankciókra számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik