Foci

Gulácsit kitömték

Az angol másodosztályban szereplő Hull City 4-1-es vereséget szenvedett a Leeds United otthonában. A vendégek kapuját ezúttal is Gulácsi Péter védte.

Nagyon bekezdett a hazai pályán játszó Leeds United, így Gulácsi Pétert harmadik meccsén sem számíthatott könnyű találkozóra, már az első percekben rendesen megdolgoztatták az ellenfél játékosai.

A Hull kapusa több védést is bemutatott, Ramon Nunez próbálkozását például a helyszíni tudósítások szerint fantasztikus bravúrral tudta hárítani.

A 17. percben aztán már ős is tehetetlen volt, Ross McCormack közelről bólintott a hálóba (1-0). Kisvártatva némi meglepetésre egyenlített az előrejátékban addig haloványan teljesítő City, az előző fordulóban eredményes Fryatt adott középre veszélyesen, a menteni igyekvő Tom Lees pedig szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába lőtt (1-1).

Ezt követően kissé alábbhagyott a játék, majd a 40. percben Lees javította korábbi hibáját, Gulácsitól pattant el a labda, a szélsővédő pedig a kapu felső részébe bombázott (2-1). Fordulást követően jött az újabb hideg zuhany, Robert Snodgrass szabadrúgásból lőtte ki az alsó sarkot (3-1).

Úgy tűnt, nagyobb erőket mozgósít a Hull City a remélt egyenlítés érdekében, aktívabbak lettek a Tigrisek az ellenfél térfelén is, igaz a 64. percben a keresztléc mentette meg a vendégeket az újabb bekapott találattól. Szűk negyedóra múlva aztán már semmi sem akadályozta meg a Leedset és Nunezt a gólszerzéstől, a tizenhatoson belülről gurított a bal alsóba, a védők teljesen kiszolgálatott helyzetben hagyták a magyar kapust, esélye sem volt a hárításra (4-1). A túloldalon a kapufa nem hagyta, hogy összejöjjön a szépítés, a Hull City végül háromgólos vereséget szenvedett. A gárda 1993 óta nem tudja megnyerni első két idegenbeli meccsét egy szezonban, a második vonalban ráadásul 1954 óta nem sikerült végrehajtani ezt a tettet.

A Leeds – Hull City mérkőzés összefoglalója:

Sem Priskin Tamást, sem Kurucz Pétert nem nevezték a keddi meccsekre. Az Ipswich Town 5-2-re kikapott hazai pályán a Southamptontól, a West Ham United ellenben 4-0-ra nyert a Watford vendégeként.

Eredmények – Championship, 3. forduló

Leeds – Hull City 4-1 (2-1)
Gólszerzők: McCormack (17.), Lees (40.), Snodgrass (47.), Nunez (68.) illetve Lees (21. – öngól)

Ipswich Town – Southampton 2-5 (0-3)
Gólszerzők: Andrews (56.), Emmanuel-Thomas (61.) illetve Lambert (4., 11.), Connolly (42.), Lallana (76., 90.)

Watford – West Ham United 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Tomkins (3.), O’Brian (45.), Cole (71.), Parker (91.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik