Foci

A United döcögősen, de legyőzte Gera és Fülöp csapatát

A Manchester United idegenben 2-1-re győzte le a Gera és Fülöp nélkül felálló West Bromwich Albiont a Premier League nyitófordulójában.

Gera Zoltán és Fülöp Márton csapatához látogattak a Vörös Ördögök. A két új szerzemény közül a magyar kapus a kispadon kapott helyett, Gera viszont még ott sem, mivel eltiltását töltötte az előző bajnokság utolsó fordulójában kapott piros lapja miatt.

A United több kisebb helyzet után a 13. percben megszerezte a vezetést: Ashley Young passzát Rooney a tizenhatos vonalán vette át, majd a blokkolni igyekvő védő lábai között kilőtte a bal alsót (0-1).

A gól után továbbra is támadásban maradt a United, de nem sikerült újabb találatot szerezniük. A hazaiak ezzel szemben felébredtek, és egyre több veszélyes szituációt alakítottak ki a bajnok kapuja előtt. A West Brom offenzívájának meg is lett az eredménye, de Gea hibájából egyenlítettek a kék-fehérek: a 37. percben Long kevergetett a bal szélen, majd becselezte magát a tizenhatoson belülre, és célba vette a kapu bal oldalát, a lapos és gyenge lövés pedig utat talált a hosszúba de Gea kezei alatt (1-1).

A második felvonásban a vörösök hiába alakítottak ki komoly helyzeteket, játékuk inkább volt görcsös, mint szép. Ennek ellenére a 81. percben mégis gólnak örülhettek a United szurkolói: Young szaporázta lépteit az alapvonal felé, lehagyott két embert, majd laposan lőtt, a labda pedig a West Brom védőjének, Reidnek a lábáról a bal alsóba vágódott.

Mivel a hátralévő 10 percben nem született újabb gól, így a Manchester 2-1-es győzelemmel kezdte a 2011-2012-es idényt.

Eredmény-Premier League, 1. forduló
West Bromwich Albion-Manchester United 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Long 37., illetve Rooney 13., Young 81.

 

A Championship vasárnapi játéknapján a Gyepes Gábor nélkül felálló Cardiff City hazai pályán 3-1-re legyőzte a Bristol City együttesét. Jobb gólkülönbségének köszönhetően a Cardiff két forduló után vezeti a másodosztályú bajnokságot.

Eredmény-League Championship, 2. forduló
Cardiff City-Bristol City 3-1 (3-0)
Gólszerzők: Hudson 18., Conway 23., Earnshaw 36., illetve Maynard 82.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik