Foci

A helyzet Izland és Svédország között

A magyar válogatott jó játékkal verte a harmatos Izlandot, de a neheze ősszel következik, Egervári Sándor szerint előreléptünk.

Egervári Sándor szövetségi kapitány hasznos információkhoz jutott a szerdai, Izland elleni felkészülési meccsen, a csapat pedig a hazai pályán aratott győzelem ízét is magába szívhatta.

A magyar válogatott szakvezetője a négygólos sikert és a nyomokban látványos játékot a helyén kezeli, hiszen Izland nem volt túl acélos, igaz, hogy az északi gárda teljesítményét a hatékony magyar védelem is lerontotta.

Egervári az eredményes támadósor mellett a hátsó munkát dicsérte: „A debreceni Varga József kényszer-jobbhátvédként bebizonyította, hogy nem csak a középpályán lehet rá számítani. Korcsmár Zsolt jól játszott élete első felnőtt válogatott meccsén, látszik, hogy néhány védőtársával ellentétben rendszeresen játéklehetőséghez jut Norvégiában.”

Ami jelenleg biztosnak látszik: Bogdán és Gulácsi révén egy ideig nem lesz kapusgond a válogatottban.

A védelem a következő meccseken aligha fog unatkozni, hiszen az Eb-selejtező keretében jönnek a svédek, majd a mieink utaznak Moldovába, aztán pedig a finneket látjuk vendégül.

„Ősszel derül ki, hogy áll igazából a csapat. Majdnem féltucat alapemberre nem számíthatok. Egy erősebb válogatottnál könnyebb lenne a pótlás, de mi jobban megérezzük a hiányukat. Ettől függetlenül bízom abban, hogy sikerrel vívjuk meg az elkövetkező összecsapásokat” – mondta Egervári

A kapitány tudja, hogy a svédeket legyőzni még idehaza is csodaszámba menne, a moldovaiakat Kisinyovban nehéz lesz kétvállra fektetni, a finnek pedig elégtételt akarnak venni rajtunk, hiszen Helsinkiben Dzsudzsák utolsó pillanatban lőtte a győztes gólt.

Egervári szerint mindenesetre tavaly nyár óta, amikor átvette a csapatot Erwin Koemantól, sikerült előrelépni, amit az eredmények is alátámasztanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik