Foci

Buzsákyék méreteset zakóztak a nyitányon

A Buzsáky Ákost csereként bevető Queens Park Rangers hazai pályán 4-0-ra kikapott a Bolton Wandererstől a Premier League-ben. A másodosztályban Gulácsi Péter kapott gól nélkülkül hozta le a meccset az Ipswich Town otthonában, csapata 1-0-ra nyert.

Szombat délután egyetlen magyar játékos, nevezetesen Gulácsi Péter tartózkodott a pályán Angliában, a kezdő sípszó pillanatában, előbb azonban a Premier League első fordulójáról essék pár szó.

A szezon első gólja a liverpooli Luis Suarez nevéhez köthető, a Copa América-győztes uruguayi támadó csúsztatva vette be a Sunderland kapuját a 12. percben. Más kérdés, hogy már a hetedik percben betalálhatott volna, azonban a Richardson szabálytalansága miatt befújt büntetőt csúnyán fölé durrantotta.

A PL-idény első találata:



szólj hozzá: Liverpool 1-0 Sunderland

A Vörösök csak a második félidő elejéig tudták megőrizni előnyüket, ekkor ugyanis Larsson egy akrobatikus mozdulattal megszerezte a Fekete Macskák egyenlítő gólját – talán még a hazai szimpatizánsok is elismerően csettintettek a svéd középpályás találata láttán. Az állás már nem változott, azaz a Liverpool rögvest egy csalódást keltő iksszel indított a bajnokságban.

Larsson bombagólja:



szólj hozzá: Liverpool 1-1 Sunderland

Rendeztek egy magyar rangadót is a PL-ben, a Queens Park Rangers és a Bolton Wanderers meccsén Buzsáky Ákos és a magyar válogatott kapuját Izland ellen védő Bogdán Ádám is a kispadon kezdett. A londoniaknak rendkívül rosszul indult az idény, Kieron Dyert sérülés miatt ugyanis már a hetedik percben le kellett cserélni. Cahill ráadásul a vendégeknek szerzett vezetést az első felvonás végén a QPR jó játéka ellenére is.

A második felvonásban aztán beütött a krach, előbb Gabbidon vétett öngólt, majd Klasnic növelte háromra a különbséget. Buzsáky a 73. percben állt be a hazaiakhoz, így azonban a pályáról nézhette végig, amint a vendégek beállítják a 4-0-ás végeredményt. A Premier League-ben most debütáló – ezzel egy régi álmát valóra váltó – honfitársunkon semmi sem múlt, rövid pályán töltött ideje alatt is akadt két nagyobb helyzete, ám nem járt sikerrel.

Somogyi Csabát nem nevezték az Aston Villával hazai pályán gólnélküli döntetlent játszó Fulhambe.

Eredmények – Premier League, 1. forduló

QPR – Bolton 0-4 (0-1)
Gólszerzők: Cahill (45.), Gabbidon (67. – öngól), Klasnic (70.), Muamba (79.)
Piros lap: Hill (93.)

Fulham – Aston Villa 0-0

Liverpool – Sunderland 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Suarez (12.) illetve Larsson (57.)

Blackburn – Wolverhampton 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Formica (20.) illetve Fletcher (22.), Ward (47.)

Wigan – Norwich 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Watson (21. – 11-esből) illetve Hoolahan (45.)

CHAMPIONSHIP:

Mindeközben a másodosztályban Gulácsi Péter a kezdőben kapott helyet a Hull Cityben. A Traktorosok már rögvest az elején megdolgoztatták utánpótlás-válogatott honfitársunkat, aki becsülettel lekapkodta a szögletből beívelt labdákat. Egy ízben közel járt a hazai brigád a gólhoz, ám a labda az oldalhálóban kötött ki, majd Gulácsi a félidőig még két további bravúrral jeleskedett.

A magyar kapusnak a második félidőben is akadt dolga bőven, ám a fiatal hálóőr állta a sarat, a túloldalon pedig Fryatt megszerezte a Tigrisek győztes gólját a 76. percben, a Hull így egy idegenbeli győzelemmel feledtette az első fordubéli vereséget.

Priskin Tamást nem nevezték a meccsre, mint ahogyan Kurucz Pétert sem a Doncasterben diadalmaskodó West Ham Unitedbe.

Eredmények – Championship, 2. forduló

Ipswich Town – Hull City 0-1 (0-0)
Gólszerző: Fryatt (76.)

Doncaster – West Ham United 0-1 (0-1)
Gólszerző: Nolan (7.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik