Foci

Zoran Spisljak az Újpest új vezetőedzője

Mészöly Géza helyett a szerb szakember lesz a lilák trénere. Hároméves megállapodást kötött a vezetőséggel.

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a négy meccsből négyet elbukó Újpest labdarúgócsapatának vezetősége menesztette a szakvezetőt, Mészöly Gézát.

“Az Újpest FC ezúton is köszöni Mészöly Géza vezetőedző munkáját, illetve mindazt, amit a csapatért és a klubért tett, és további sok sikert kíván a magánéletben és a szakmai karrierje folytatásához egyaránt” – szólt a szokásos záró akkord a kommunikében.

“Sajnálom, hogy edzői pályafutásom során második alkalommal kell idő előtt befejeznem a munkát Újpesten” – fogalmazott az MTI-hez eljuttatott közleményében Mészöly Géza, aki 2004 és 2006 között két ezüstérmet nyert a csapattal. “A sors fura fintora, hogy ugyancsak másodszor fordul elő velem – korábban 2010 elején a Vasasnál -, hogy az általam vezetett csapat egy külföldi szakember befolyása alá került, akinek első döntései közé tartozott, hogy az én munkámtól eltekintsen.”

“Le szeretném szögezni, hogy az Újpest iránti elkötelezettségem töretlen, mert olyan szeretetet kaptam a szurkolóktól ebben a második időszakban is, amely megfelelő érzelmi töltetet jelentett számomra és a játékosaimnak is. Köszönetet szeretnék mondani a szakmai stábomnak, és további sportsikereket kívánok az Újpestnek a bajnokságban” – tette hozzá.

Délután aztán meg is lett az utód, aki a Debrecen pályaedzőjeként lett ismert hazánkban. Zoran Spisljakról van szó. A szerb szakember 1965. január 12-én született Szabadkán, édesapja magyar származású volt. Játszott a Spartac Subotica, az NK Zagreb játékosa, majd súlyos autóbalesetet szenvedett, amely után még visszatért a pályára. A délszláv háború elől Walesbe menekült családjával, a Cardiff Cityben szerepelt. Edzőként is itt kezdtett el dolgozni, és 11 évig ott is maradt.

2008 januárjában a Debrecen együtteséhez került, ahol egészen 2010 decemberéig dolgozott másodedzőként, a klub sikereinek egyik letéteményese volt.

Zoran Spisljak pályafutása
Klubjai játékosként:
Spartak Subotica (1984-1987)
NK (Cromos) Zagreb (1987-1989)
Inter Zapresic (1989-1991)
Inter Cardiff (1991-1993)
Cardiff City (1993-1995)
Klubjai edzőként:
Cardiff City, utánpótlás (1999-2003)
Barnet Protec Futball Akadémia, utánpótlás (2004-2007)
Debreceni VSC (2008 január-2010 december)
Újpest FC (2011 augusztus-)
Sikerei edzőként:
magyar bajnok, magyar bajnokság, II. hely, Magyar Kupa-győzelem, magyar Szuperkupa-győzelem, Ligakupa-győzelem – mind a Debrecennel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik