Foci

Mészöly Gézának mennie kell Újpestről

Menesztették az Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Mészöly Gézát. Kora délután lesz meg az utódja.

Az Újpest FC klubvezetése úgy döntött, hogy az OTP Bank Ligájának első négy fordulójában elszenvedett négy vereség után megköszöni Mészöly Géza vezetőedző munkáját – olvasható a hivatalos közlemény a csapat weboldalán.

A döntésről Leo Beenhakker tájékoztatta a szakmai stábot és a játékoskeret tagjait. Az Újpest FC sportigazgatója elmondta: a csapatnak új impulzusokra van szüksége a megújuláshoz.

“Az Újpest FC ezúton is köszöni Mészöly Géza vezetőedző munkáját, illetve mindazt, amit a csapatért és a klubért tett, és további sok sikert kíván a magánéletben és a szakmai karrierje folytatásához egyaránt” – szólt a szokásos záró akkord a kommunikében.

“Sajnálom, hogy edzői pályafutásom során második alkalommal kell idő előtt befejeznem a munkát Újpesten” – fogalmazott az MTI-hez eljuttatott közleményében Mészöly Géza, aki 2004 és 2006 között két ezüstérmet nyert a csapattal. “A sors fura fintora, hogy ugyancsak másodszor fordul elő velem – korábban 2010 elején a Vasasnál -, hogy az általam vezetett csapat egy külföldi szakember befolyása alá került, akinek első döntései közé tartozott, hogy az én munkámtól eltekintsen.”

A tréner hozzátette, menesztése még túl friss ahhoz, hogy teljes körűen értékelje a “válás körülményeit”, ezért jövő szerdán, sajtótájékoztató keretében tájékoztatja a közvéleményt részletesen erről az ügyről.

“Azt viszont elöljáróban le szeretném szögezni, hogy az Újpest iránti elkötelezettségem töretlen, mert olyan szeretet kaptam a szurkolóktól ebben a második időszakban is, amely megfelelő érzelmi töltetet jelentett számomra és a játékosaimnak is. Köszönetet szeretnék mondani a szakmai stábomnak, és további sportsikereket kívánok az Újpestnek a bajnokságban” – tette hozzá.

Az Újpest nehéz napokat él. Nemrégiben őrizetbe vették a csapat egyik tulajdonosát, T. Sándort. A klub új ügyvezetője, Bartha Csaba korábban a lilák ikonikus alakját, Kovács Zoltán sportigazgatót küldte el, helyére a 68 éves Leo Beenhakker került.

A csapat tragikusan szerepel a bajnokságban, eddig mind a négy mérkőzését elveszítette, ráadásul még gólt sem szerzett a húszszoros magyar bajnok. A Pápától hazai pályán 1-0-ra, a Győrtől idegenben szintén 1-0-ra kaptak ki. Következett a Siófok elleni 2-0-s bukta a Balaton partján, majd a hétvégén a Paks elleni 0-2 a Megyeri úton, ahol még 11-esből sem sikerült a kapuba találni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik