Foci

NB 1 – edzői értékelések

Az Újpest, a Ferencváros és a Kecskemét is hazai pályán kapott ki az OTP Bank Liga vasárnapi játéknapján.

Nehéz lenne megállapítani, a Ferencváros újonccal szembeni veresége, az Újpest újabb hazai fiaskója vagy az emberelőnyben játszó Kecskemét utolsó percben bekövetkezett bukása a nagyobb meglepetés a forduló zárónapján.

A Fradi úgy vágott neki az újonc, 100 százalékos mérleggel rendelkező Pécs elleni mérkőzésnek, hogy egy esetleges vereséggel még görcsösebb időszak elé nézhetnek, ráadásul szembe kell nézni a ferencvárosi drukkerek előre nem meghatározható szemrehányásával is.

A meccsen aztán ment előre a Fradi, de képtelen volt gólt szerezni, a Pécs pedig egy remek kontra után megszerezte a győzelmet.

Prukner László, a Ferencváros szakvezetője szerint jó szellemben ment ki a pályára csapata, amely meg akarta nyerni a találkozót. Szerinte átok ül a csapaton, ráadásul a védelemben is változtatásokat kellett eszközölni: Junior megsérült, Grúzt pedig le kellett cserélni, nehogy kiállítsák.

„ Én nem tudok a játékosok helyett dönteni, nyomtunk ugyan, de a szerencse sem állt mellénk. Talán a jövő héten elindulunk felfelé” – mondta a tréner.

Prukner László egyébként a mérkőzést követően kiment ahhoz az 50-60 ferencvárosi drukkerhez a székház elé, akik spontán tüntetést tartottak a csapat gyenge szereplését követően. Egyesek biztatták, mások minősíthetetlen hangnemben kérték rajta számon az eredményeket.

Mészáros Ferenc, a továbbra is 100 százalékos újonc mestere érthetően elégedett volt, úgy vélte, már az első félórában is volt három-négy helyzete a csapatnak, amelyet értékesíthetett volna.

Eredmény – OTP Bank Liga, 4. forduló
Budapest, Albert Flórián Stadion, 3500 néző, Vezette: Fábián Mihály
Ferencváros – Pécsi MFC 0-1 (0-0)
FTC: Ranilovic – Csizmadia, Grúz (Lisztes, 68.), Otten, Junior (Balogh Z., 34.) – Jovanovic, Maróti, Tóth B. (Morales, 71.), Abdi – Oláh, Felix. Vezetőedző: Prukner László
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovic, Törtei – Causic, Pintér A., Nagy O. (Wittrédi, 86.) – Horváth Zs., Frőhlich (Bajzát, 73.), Gyánó (Scepanovic, 68.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Gólszerző: Nagy O. (83.)
Sárga lap: Grúz (41.), Morales (75.), Jovanovic (83.), Felix (90.), illetve Gyánó (27.), Simonfalvi (78.), Nagy O. (78.), Lantos (90.)

A Debrecen még sohasem tudott nyerni Kecskeméten, ráadásul még gólt sem szerzett bajnokin a Széktói-stadionban. Most igen, méghozzá Bódi 91. percben szerzett remek szabadrúgása után. A KTE a teljes második félidőt emberelőnyben játszotta, mert a 44. percben Coulibalyt Cukic lekönyökléséért kiállította a chilei játékvezető, aki egyes ítéleteivel borzolta a kedélyeket. A győzelmet ezzel együtt 1-0 arányban a Loki szerezte meg.

A szintén hibátlan Debrecen vezetőedzője, Kondás Elemér a találkozót követően elmondta, amit elterveztek, megvalósították. A KTE térfelén próbáltak labdát szerezni, ez az esetek nagy többségében sikerült is. Szerinte nagyon jó ellenfelet győztek le, így a siker még inkább édes.

Tomislav Sivic értékelésében kiemelte, hogy Radanovic és Mohl sérülése miatt kényszerűségből már a 20. percig két cserét kellett végrehajtania, ez pedig befolyásolta az egész mérkőzést. Való igaz, a fiatal Bertusnak kellett szélső védőt játszani a találkozó nagy részében. Sivic szerint most a harmadik csere, Dosso sem hozott újat a játékba, ráadásul a Loki nagyon veszélyesen támadott, így kevesebbet lehetett kockáztatni.

„Egy hete az utolsó percben nyertünk, ma az utolsó utáni percben kaptunk ki. Ilyen a foci, muszáj előre nézni, és összeszedni a csapatot, mert sok mérkőzés van még hátra” – nyilatkozta a szerb tréner.

Eredmény – OTP Bank Liga, 4. forduló
Kecskemét, Széktói Stadion, 4000 néző, Vezette: Alvaro Garcia Miquel
Kecskeméti TE-Ereco – DVSC-TEVA 0-1 (0-0)
Kecskemét: Ribánszki – Gyagya, Radanovic (Koszó, 16.), Balogh, Mohl (Bertus, 19.) – Ebala, Cukic (Dosso, 68.), Savic – Gyurcsó, Tököli, Foxi. Vezetőedző: Tomislav Sivic
Debrecen: Novakovic – Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut – Bódi (Ramos, 90.), Szakály P., Varga J., Rezes (Nikolic, 68.) – Coulibaly, Selim (Yannick, 58.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Bódi (90.)
Sárga lap: Foxi (27.) Balogh (90.) illetve Nikolov (90.) Piros lap: Coulibaly (45.)

Nagyon nehéz helyzetbe került a kilátástalan támadójátékot bemutató Újpest. Négy forduló után még mindig gól nélkül áll Mészöly Géza csapata, amely most a Paks ellen kapott ki 2-0-ra, ismét odahaza. Rajczi 11-esből is képtelen volt betalálni, a vendégek ugyanakkor két tizit is értékesítettek.

Kis Károly, az MVM Paks vezetőedzője nagyon büszke volt csapatára, amely szerinte nem mindennapi tettet hajtott végre győzelmével.

„ Bő egy hónap alatt tíz meccset játszottunk, péntek éjszaka érkeztünk meg Skóciából, ennek ellenére bátran és határozottan játszott a csapat. A győzelemhez nagyon kellett az a szervezettség és lelkesedés, amit ma bemutattunk. Ezzel a győzelemmel talán egy kicsit visszaadtunk valamit azoknak az embereknek is, akik drukkoltak nekünk és biztattak minket nemzetközi porondon” – szólt az értékelés.

Mészöly Géza szerint nüanszok döntöttek egy nemzetközi rutinnal rendelkező együttes ellen, tavasszal ilyen játékkal meccseket nyert csapata. Sajnálja, hogy Kabát nem játszott, Rajczi pedig kihagyta a büntetőt.

„ A hiba mindig benne van a futballban – más kérés, ha lehet ilyet mondani, ez a legrosszabbkor jött…” – így Mészöly.

Eredmény – OTP Bank Liga, 4. forduló
Budapest, Szusza Ferenc stadion, 2300 néző, Vezette: Farkas Ádám
Újpest FC – MVM Paks 0-2 (0-0)
Újpest: Balajcza – Szokol (Üveges, 62.), Mihajlovic, Dvorchák, Pollák – Markovic, Wilson – Simon, Barczi (Zamostny, 76.), Lázár – Rajczi (Balogh, 61.). Vezetőedző: Mészöly Géza
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Sipeki, Sifter – Böde, Vayer, Bartha – Kiss T. (Magasföldi, 63.). Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Éger (60. – 11-esből), Vayer (90. – 11-esből)
Sárga lap: Markovic (56.), Rajczi (58.), Üveges (74.), Pollák (81.), illetve Báló (53.), Böde (69.), Sifter (84.)

A Zalaegerszeg és az Újpest maradt pont nélküli a 4. fordulót követően. A Fradi sem büszkélkedhet a maga két egységével. A Paks 7, a Kecskemét 6 pontos. Az Újpestnek ráadásul azzal is szembe kell néznie, hogy az elkövetkezendő hetekben egyik tulajdonosa, Tolnai Sándor előzetes letartóztatása miatt gazdasági hitelét is vissza kell állítania.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik