Foci

NB1, 4. forduló, beharangozó 2.0

Három mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga, a Fradi a Pécset, az Újpest a Paksot fogadja, a Loki kecskeméti fellépése jó meccset ígér.

Az NB1 4. fordulója az FTC-PMFC mérkőzéssel folytatódik. A zöld sasok egyelőre meglehetősen alacsonyan szárnyalnak, két döntetlen mellett a DVSC elleni múlt heti vereség áll a nevük mögött. A ferencvárosi drukkerek ennek tudatában féltik a csapatukat az izmos újonctól.

Ez, illetve a tragikomikus Európa Liga-búcsú elhúzódó emléke nem könnyíti meg Prukner László dolgát, akinek fel kell ráznia a társaságot: „Remélem, sikerült a balsikerű EL-szereplésen túljutni. Győzelmi kényszer van rajtunk, ennek kell megfelelnünk” – mondta a Fradi edzője.

Bezzeg a PMFC mesterén, Mészáros Ferencen sokkal kisebb a nyomás, az újonc három győzelem után látogat az Üllői útra. A pécsi mester igyekszik az FTC gondjaiból vendégsikert kihozni: „Sebzett oroszlánként fognak harcolni, mi ezt igyekszünk az előnyünkké kovácsolni.”

Ferencváros-Pécsi MFC 16 ó (m1, ÉLŐ)
Budapest, Albert Stadion, Vezeti: Fábián Mihály

A rács mögött csücsülő tulajdonosától elvileg zavartalan Újpest katasztrofális rajt után a héten az Európa Ligától búcsúzó Paksot fogadja a Megyeri úton.

Mészöly Géza nincs könnyű helyzetben, a legendás holland tréner, Leo Beenhakker személye szerinte sokat segíthet a csapaton. A lilák mestere abban bízik, hogy a kudarcok elszántabbá tették a játékosokat.

A lelkierőre szükség is lehet a Paks ellen, a vendégek az EL-búcsútól függetlenül már régen nem a verhető kiscsapatot jelentik. Jelenleg inkább egy megfáradt gárdát. “Majd kiderül, mennyire tudtuk kiheverni a Hearts elleni kiesést és az elmúlt hetek kiemelt terhelését” – tette fel a fontos kérdést Kis Károly vezetőedző.

Újpest FC-MVM PAKS 18 ó (SPORT2, ÉLŐ)
Budapest, Szusza Stadion, Vezeti: Farkas Ádám

A Debrecen a Fradi elleni győzelem tudatával felfegyverkezve utazik Kecskemétre, ahol nem nagyon szokott nekik menni. Kondás Elemér, a Loki mestere megszakítaná a rossz sorozatot: „Arra készülünk, hogy elhozzuk a három pontot. A Kecskemét kreatív csapat, de nincs okunk megijedni tőlük. Fegyelmezetten, nagy akarattal, alázattal kell futballozni, rengeteg futómennyiséget kell hozzátenni a játékhoz, és akkor az eredmény is jön.

Kecskeméti ERECO TE – DVSC-TEVA 19 ó
Kecskemét, Széktói Stadion, Vezeti: Alvaro Garcia Miquel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik