Foci

Inog-e Csank János alatt a kispad?

A ZTE már a negyedik, ráadásul méretes zakóját gyűjtötte be a Honvédtól, Supka Attila visszafogottan örült, Csank János a legkevésbé sem.

Zalaegerszeg a debreceni, nem meglepő nyitófordulóbeli vereség után a Pápától és a Pécstől is kikapott, így az OTP Bank Liga 4. fordulójának nyitómeccsén győzelmi kényszerrel lépet pályára Csank János csapata.

Honvédot fogadták, méltó ellenfél ellen gyűjthették volna be első pontjaikat a zalaiak. A kispestiek lőtték a legtöbb gólt az első három fordulban, vigyázni kellett a kispestiekkel, nehogy a visszájára forduljon a ZTE feltámadása.

A hazaiak gyámoltalan és főleg gólképtelen játékot nyújtottak, Supka Attila játékosai pedig újabb négy találatott tettek hozzá az eddigi kilenchez. A ZTE 4-0-ra kikapott, az egerszegi rossz nyelvek már Csank menesztéséről kezdenek suttogni.

A ZTE-Honvéd meccs összefoglalója:

Supka Attila a győzelem és az ideiglenes éllovas pozíció ellenére szerényen és kritikusan értékelt:

“Az első félidőben még nem volt az igazi a támadójátékunk, a szünet után a ZTE több teret adott, és ezzel tudtunk élni. A 18-as keretnek hála, érdemi cseréket tudtunk vérehajtani. Jók az eredmények, de a helyén kell kezelnünk őket. Köszönjük, hogy idegenbe is számos szurkolónk elkísért, remélem, a jövő heti, FTC elleni hazai meccsre is sokan kijönnek majd a Bozsik Stadionba”.

Csank János érthetően nem repesett az örömtől a negyedik vereség után. Bár a zaiak védelme sérülések miatt foghíjas, a bajszos tréner szerint ez a sikertelenségnek csak egy oka a sok közül.

“Sajnos nincs a pályán vezére a csapatnak, ezt én a kispadról nem tudom megoldani. Több játékosról kiderült, hoyg nem üti meg az élvonalbeli szintet. Nehéz meccseink jönnek, ráadásul a csapat is maga alatt van…” – hangzott Csank nem túl optimista értékelése.

Eredmény – OTP Bank Liga, 4. forduló

Zalaegerszeg, Városi Stadion, 3286 néző, V: Andó-Szabó Sándor

ZTE FC-Budapest Honvéd 0-4 (0-1)

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Bulatovic, Kovács Ge., Sadeh (Turcsik, a szünetben) – Stanisavljevic (Turkovs, a szünetben), Hervas (Horváth A., 55.), Kovács Gá., Kamber, Bujor – Meye. Vezetőedző: Csank János

Honvéd: Kemenes – Lovric, Botis, Debreceni, Novák – Tchami (Hidi, 67.), Akassou, Németh N. (Zelenka, 58.), Abass – Danilo, Délczeg (Hajdú, 76.). Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerzők: Délczeg (35.), Danilo (64., 11-esből), Abass (74.), Hidi (91.)

Sárga lap: Bulatovic (9.), Sadeh (21.), Meye (55.), Kovács Ge. (57.), Vlaszák (63.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik