Foci

Az Újpest működése zavartalan

A lila-fehér klub tulajdonosát kedden őrizetbe vették kétmilliárdos csalás miatt, de az elöljárók szerint ez nem befolyásolja a csapat működését.

Ahogyan arról beszámoltunk, őrizetbe vették Tolnai Sándort, az Újpest labdarúgócsapatának többségi tulajdonosát és két társát is. A sportvezetőt egy bank jelentette fel egy szálloda adásvételével, bérbeadásával kapcsolatos ügylet, és az azzal összefüggésben felhasznált hamis okiratok miatt.

A bűncselekménnyel okozott kár a rendelkezésre álló adatok szerint 2 milliárd 284 millió 126 ezer 673 forint, melyet az ügyészség már zárolt is, de ez nem érinti Tolnai egyéb tulajdonait, így az Újpest FC-t sem – mondta Kállai Gábor, a Pest Megyei Ügyészség szóvivője.

Az Újpest most kommunikét adott ki az üggyel kapcsolatban.

A klub hivatalos közleménye
Az Újpest FC ezúton is megerősíti az ügyvezető igazgató és a kommunikációs igazgató által, a keddi napon korábban tett nyilatkozatokban foglaltakat.
Az Újpest FC nem kíván és nem is tud reagálni a médiában felmerült és a klub tulajdonosával kapcsolatba hozott információkra. Az Újpest FC többségi tulajdonosa a City Budapest Zrt., amely a tulajdonosi jogositványait, annak vezetősége útján továbbra is teljeskörűen gyakorolja.
Az Újpest FC megerősíti a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjének, Kállai Gábor azon állítását, amely szerint a média által az Újpest FC-vel összekapcsolt ügynek „sportvonatkozása nincsen”.
Klubunk az ügyben hivatalos értesítést, információt nem kapott. Az Újpest FC működése a történtektől függetlenül a jövőben is zavartalan.

Az Újpestnél finoman szólva is zajlik az élet: a holtszezonban, érkezett Bartha Csaba ügyvezető, kirúgták Kovács Zoltán sportigazgatót, helyére érkezett a holland Leo Beenhakker, a csapat pedig mindhárom bajnokiját elvesztette és jelenleg pont nélkül várja a következő fordulót és a bajnoki ezüstérmes Paksot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik