Foci

Gera Zoltán a West Bromhoz szerződött

Visszatér a magyar középpályás a birminghami együtteshez, ahol pályafutása egyik legszebb időszakát töltötte el.

Hivatalossá vált a már korábban megszellőztetett hír: Gera Zoltán visszatért a West Bromwich Albion együtteséhez, a birminghami csapat mindezt hivatalos weboldalán jelentette be.

A középpályásért nem kell fizetnie a West Bromnak, mert Gerának lejárt a szerződése a Fulhamnél. Most két évre költözik Anglia második legnagyobb városába, de ezt még egy évvel meghosszabbíthatják a felek.

Gera Zoltán 2004-ben igazolt a birminghami együtteshez 1 375 000 fontért, ez volt első külföldi klubja. 155 mérkőzést játszott a csapatban, 25 gólt szerzett. Három év után távozott a csapattól, a Fulhamnél Európa Liga-döntőt játszott – az akkori menetelés volt karrierjének másik nagy sikersorozata.

Roy Hodgson, a csapat menedzsere (aki a Fulhamnél is irányította a 32 éves magyar játékost) nagyon örül Gera megszerzésének: “Amikor legutóbb a West Bromnál játszott Gera, nagyon népszerű volt a szurkolók körében. Természetesen jól ismerem őt, és nagyon kedveltem őt abban a két évben, amíg együtt dolgoztunk. Nagy dolog a klubnak, hogy meg tudtuk szerezni. Gera megszerzésével nemcsak egy nagyszerű játékos, hanem egy nagyszerű ember érkezett a csapathoz” – szóltak az elismerő mondatok Hodgsontól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik