Foci

Már nem üres a tabló Székesfehérváron

Felavatták pénteken a Videoton FC történetének első bajnoki címét megszerző labdarúgócsapat aranytablóját.

A 2006-ban még FC Fehérvár néven szerepelt klub vezetősége két üres tablót helyezett el a Sóstói Stadion fogadóterében, ezek egyikébe még abban az évben bekerült Székesfehérvár első Magyar Kupa-győztes gárdája. Az előző idényben az első bajnoki címet begyűjtő alakulat megörökítését szolgáló tabló ünnepélyes avatásával mostanáig vártak a címvédő Videotonnál.

“A késlekedés oka, hogy a grafikusok, a nyomdászok és a keretezők csak mostanra fejezték be a munkálatokat” – mosolygott Tassy Márk, a labdarúgócsapatot működtető Fehérvár FC Kft. ügyvezetője.

A piros-kékek 1941-es alapításuk 70. évfordulóján Mezey György irányításával szereztek aranyérmet az NB I-ben. A bajnokcsapat edzőit, vezetőit, segítőit és természetesen játékosait bemutató tablót az ügyvezető, valamint a csapatkapitány, Lipták Zoltán leplezték le, Sándor György és André Alves jelenlétében.

“Mindig, amikor elhaladtunk az üres tabló előtt, arra gondoltunk, de jó lenne egyszer megtölteni az üresen hagyott helyeket. Jó érzés rápillantani a bajnokcsapat fotójára, s remélem, az idény végén még egy ugyanilyen tabló kerül mellé” – mondta Lipták az ünnepségen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik