Foci

A Marseille nyerte a francia thrillert

Egészen elképesztő tettet hajtott végre az Olympique Marseille együttese: a hajrában öt gólt lőve győzte le a Lillet a francia Szuperkupaért folytatott küzdelem során.

Szerdán este a bajnok és Francia Kupa-győztes Lille, illetve a Ligakupa-győztes Olympique Marseille mérte össze az erejét Marokkóban, a 45 ezer férőhelyes Stade De Tangerben. A tét a Szuperkupa volt, melyhez a Lille szinte az egész meccsen sokkal közelebb állt, mégsem szerezte meg.

Történt, hogy Balmont már a 9. percben megszerezte a vezetést a bajnoknak, majd Hazard a második felvonás elején kettőre növelte az előnyt. André Ayew ugyan szépített a 71. minutumban, Sownak postafordultával volt rá egy válasza.

Már a rendes játékidő utolsó öt percére készült mindenki, amikor Morel egyre csökkentette a különbséget, majd kisvártatva Rémy egyenlített – a 87. percben lett 3-3. A 90. percben aztán Ayew büntetőből volt eredményes, Chedjou belépője ráadásul második sárgát ért, ember- és gólhátrányba került a Lille.

A 93. percben így is egyenlített a LOSC, Basa fejjel mattolta Mandanda kapust, érett a hosszabbítás, azonban a találkozó legvégén Jordan Ayew harcolt ki újabb büntetőt az Olympique-nak (ránézésre rendesen megette a játékvezető a támadó esését), melyet a testvér ezúttal is értékesített, így 5-4-el az OM nyerte meg a trófeát.

A történtek tömören:

Érdekesség, hogy Marseille tavaly is igen nehézkesen hódította el a serleget, akkor egy 0-0-át követően büntetőkkel ért révbe Didier Deschamps legénysége a Paris Saint-Germain ellen.

Eredmény – francia Szuperkupa-döntő
Lille – Olympique Marseille 4-5 (1-0)
Gólszerző: Balmont (9.), Hazard (57.), Sow (72.), Basa (93.) illetve A. Ayew (71., 90., 95. – az utóbbi kettőt 11-esből), Morel (85.), Rémy (87.)
Piros lap: Chedjou (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik