Foci

Peru csodagólokkal nyert bronzot a Copán

Peru együttese 4-1-re győzte le Venezuela csapatát a Copa América bronzmeccsén. Paolo Guerrero triplázott a mérkőzésen.

Az első félidőt perui nyomás jellemezte, ugyanakkor Venezuelának is megvoltak a maga helyzetei, ám gólt sokáig nem láthattunk.

A 42. percben aztán beköszöntött az igazi Copa is a mérkőzésre: történt, hogy egy támadás végén Paolo Guerrero egy biciklicsellel kergette őrületbe védőjét, középre tálalt, William Chiroque-nak pedig nem okozott gondot senkitől sem zavartatva a hálóba lőnie – gyönyörű akció végén szerzett vezetést Peru (1-0).

Chiroque gólja:

Fordulás után kisebb venezuelai nyomást láthattunk – na meg az Estadio Ciudad de La Plata Stadionba kilátogató csekély néző –, igaz nem csoda, hogy a Los Llaneros meg akarta nyomni utolsó negyvenöt percét a 2011-es kontinenstornán. Az 59. percben megpecsételődni látszott Venezuela sorsa, a csapatkapitány Tomás Rincón jutott a kiállítás sorsára egy csúnya belépőt követően – tegyük azért hozzá gyorsan, hogy Carlos Lobatónt még fel sem rúgták igazán, amikor már integetett a játékvezetőnek.

Rincón kiállítása:

Úgy tűnt a hajó a 65. percben ment el végleg, amikor is a találkozó addigi egyetlen gólja fordított szereposztásban megismételte magát, azaz Chiroque tálalt Guerrero elé, a támadó pedig kíméletlenül bombázott a hálóba a felső léc segítségével (2-0). A 78. percben aztán egy kapuskirúgást követően a venezuelaiak gyönyörűen tartották meg a labdát a perui térfélen, az akció végén pedig Juan Arango lőtte ki a kapu jobb oldalát, felélesztetve övéi reményeit (2-1).

Guerrero első találata:

A folytatásban még két gól esett, azokatt Paolo Guerrero szerezte: a támadó a hajrában beforgatta védőjét, majd kilőtte a hosszú alsót (3-1), majd egy kiugratás után gurított a kapuba (4-1), bebiztosítva ezzel Peru győzelmét, illetve egy hatalmasat lépve a gólkirályi cím felé – ezzel a mesterhármassal öt találatig jutott a Copán.

Eredmény – Copa América, bronmeccs
Peru – Venezuela 4-1 (1-0)
Gólszerzők: Chrioque (42.), Guerrero (65., 90., 93.) illetve Arango (78.)
Piros lap: Rincón (59.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik