Foci

Az eső mellett hat gól is esett Szombathelyen

A Haladás Sopron Bank együttese hazai pályán 4-2-re kikapott a Budapest Honvédtól egy három büntetőt is hozó mérkőzésen az OTP Bank Ligában.

Folyamatosan szakadó eső mellett került sor a Budapest Honvéd szombathelyi vendégjátékára szombaton.

A dagonyázáshoz eleinte a Haladás Sopron Bank gárdája alkalmazkodott jobban, azonban a 16. percben Nagy II. Gábor lerántotta Tchamit a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt pedig Danilo értékesítette magabiztosan (0-1).

Aczél Zoltán legénysége nem vett vissza a tempóból a bekapott gól ellenére, majd kimaradt helyzet után Tóth Péter bólintott a hálóba Kenesei Krisztián balról elvégzett szabadrúgását követően (1-1). Egyből újfent megszerezhette volna a vezetést a fővárosi együttes, Tschami azonban az üres kapu fölé lőtt.

A 37. percben aztán újabb büntetőhöz jutott a Honvéd ezúttal a haza gólszerző Tóth kaszálta el Danilót a tizenhatoson belül – az asszisztens jelzett a továbbot intő játékvezetőnek –, a sértett pedig ezúttal sem hibázott (1-2). Kenesei ugyan postafordultával válaszolhatott volna, ám a kapufa útját állta a labdának.

Fordulás után mindössze hat percbe telt, hogy Szilasi Szabolcs játékvezető a mérkőzés során harmadszor is a büntetőpontra mutasson, a Kovács István ellen elkövetett szabálytalanságot Kenesei torolta meg, pedig a lövés pillanatában elcsúszott (2-2). Bő tíz percet örülhettek a hazaiak az egálnak, Novák Alexisz egy szöglet után bombázott a tehetetlen Rózsa Dániel kapujába (2-3).

Ettől már megroppantak a vasiak, egy újabb sarokrúgás után Ivan Lovric bólintott a hálóba, kétgólos előnyben vágott neki Supka Attila együttese az utolsó negyedórának (2-4). A 83. percben harmadik kapufáját lőtte a Hali, Tóth beadása csattant a keret baloldalán, majd a mezőnybe vágódott.

Újabb gólt már a három perc hosszabbítás sem hozott (pedig a csereként beálló Horváth Adrián kiállítása miatt emberelőnyben rohamozhatott a Hali), így a szombathelyiek szezonbeli második vereségüket könyvelték el, míg a Budapest Honvéd megszerezte első győzelmét az idei bajnokságban.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló
Rohonci út, 3000 néző, Vezette: Szilasi Szabolcs
Haladás Sopron Bank – Budapest Honvéd 2-4 (1-2)
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Nagy II. G. (Kovács I., a szünetben), Tóth P. – Molnár, Rajos (Irhás, a 75. percben) – Nagy I. G. (Ugrai, a 70. percben), Sluka – Iszlai – Kenesei Vezetőedző: Aczél Zoltán
Honvéd: Kemenes – Lovric, Debreceni, Botis, Novák – Abass, Akassou, Németh N. (Horváth A., az 56. percben), Tschami – Danilo (Hidi, a 83. percben), Délczeg (Sekulovic, az 56. percben) Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerzők: Tóth P. (25.), Kenesei (51. – 11-esből) illetve Danilo (16., 37. – mindkettőt 11-esből), Novák (64.), Lovric (72.)
Sárga lap: Nagy II. G. (25)., Iszlai (63.), illetve Abass (59.), Akassou (66.)
Piros lap: Horváth A. (85.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik