Foci

Búcsúzott Európától a gólképtelen Kecskemét

A magyar kupagyőztes gólnélküli döntetlent játszott a kazah Aktobe otthonában, így nem jutott tovább az Európa Liga selejtezőjéből.

A kisebbik nemzetközi kupasorozat selejtezőjének második körében nem került könnyűnek mondható ellenfél Tomislav Sivic csapatának útjába: az Aktobe együttese már Kecskeméten is bizonyította, hogy komoly ellenfél a magyar kupagyőztes számára, egy hete 1-1-re végeztek a csapatok. A Tököli Attilával a kezdőben felálló kecskemétieknek a továbbjutáshoz mindenképpen gólt kellett szerezniük Kazahsztánban.

A mérkőzés első negyedórájában igazán komoly lehetőség egyik oldalon sem akadt, azonban inkább a hazaiaknál volt többet a játékszer – derül ki a kesport.hu tudósításából. Jó állta a sarat Ribánszki kapus is, míg a Kecskemét leginkább a kontráiban bízott. Nagyjából tíz perccel az első félidő vége előbb Tököli elől tisztázott az Aktobe kapusa, majd Foxi került jó lövőhelyzetbe, de nem talált kaput.

A másik oldalon Csicsulin puskázott el egy lehetőséget, így a KTE nem került hátrányba, viszont az otthon kapott gól miatt továbbra is kiesésre állt.

A folytatásban a két kapus közül ismét Ribánszkinak volt több dolga, de nem jártak sikerrel a kazahok próbálkozásai. A második játékrész közepén Cukic került nagy helyzetbe, de Szidelnyikov kapus mentett. Kár volt érte, a meccs egyik legnagyobb lehetősége maradt ki. Pár perccel később Tököli tüzelt, de nem találta el a “ketrecet”.

Bejött Litsingi is, de a kecskeméti rohamok elmaradtak a találkozó végén. A hazaiaknak a gólnélküli döntetlen is megfelelő volt, hiszen a Kecskeméten szerzett találatuk miatt ők számítottak továbbjutónak, míg Tököliék az adódó lehetőségekből sem tudtak gólt szerezni.

A lefújásig maradt a 0-0, az Aktobe jutott az Európa Liga selejtezőjének harmadik körébe, míg a KTE számára marad a hazai porond.

Eredmény – Európa Liga, selejtező, visszavágó
Aktobe, Centralnij Stadion, 5000 néző, Vezette: Bojko (ukrán)
Aktobe (kazah) – Kecskeméti TE 0-0
Továbbjutott az Aktobe, 1-1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal.
Aktobe: Szigyelnyikov – Csicsulin, Primus, Szmakov, Kenzsiszarjev – Kostic, Logvinyenko (Szemjonov, 79.), Mane, Hajrullin, Maletic (Avercsenko, 92.) – Djilasz (Liszenkov, 75.). Vezetőedző: Vladimir Mukhanov
Kecskemét: Ribánszki – Alempijevic, Balogh B., Radanovic, Mohl – Cukic (Dosso, 84.), Ebala (Bertus, 84.), Savic – Gyurcsó (Litsingi, 72.), Tököli, Foxi. Vezetőedző: Tomislav Sivic
Sárga lap: Avercsenko (93.), illetve Gyurcsó (12.), Savic (45+4.), Alempijevic (53.), Mohl (73.), Radanovic (78.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik