Foci

Messi argentin főnöke elkerülte Maradona sorsát

Sergio Batista a Copa América-búcsú utáni népharag ellenére marad az argentin válogatott szövetségi kapitánya.

A spanyol Marca szerint az Argentin Labdarúgó Szövetség nagy hatalmú elnöke, Julio Grondona megvédte a szövetségi kapitányt, dacára a hatalmas felháborodást keltő kiesésnek .

A torna legnagyobb esélyesének kikiáltott argentin válogatott már a negyeddöntőben búcsúzott a hazai rendezésű Copa Americától, ráadásul egy ősi ellenfél, Uruguay búcsúztatta.

Argentína kipottyan Uruguay ellen:

A játékosokat sem kímélték az uruk elleni kiesés után, természetesen Argentína kedvence, Messi volt a nép szemében az egyik bűnbak, bár az iránta érzett harag sosem tart sokáig.

Batista népszerűsége azonban napok alatt egyenesen a mélypontra zuhant, az argentin média szidja, a közvéleménykutatások eredménye szerint is mennie kéne. Imázsa alaposan leromlott, a sajtó és a futballszerető publikum többsége egyaránt a távozását követelte az uruguayi alakulattal szembeni kudarcot követően.

Grondona szerint azonban a kevesebb mint egy éve hivatalban lévő Batista folytassa a megkezdett munkát. Az argentin foci első embere szerint most már a közeljövőre, az ősszel kezdődő vb-selejtezősorozatra kell koncentrálni.

Batista a hatalmas pofon ellenére sem akarja átadni a kispadot:

“2014-ig írtam alá a szerződést, a fájó kudarc ellenére folytatom a munkát, amit elkezdtem”.

Batista Diego Maradonát váltotta a tavalyi, Argentína számára hasonlóan nagy kudarcot hozó dél-afrikai világbajnokság után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik