Foci

Cheick Tioté lehet Essien váltótársa?

Miután Michael Essien az elmúlt héten keresztszalag-sérülést szenvedett edzés közben, a Chelsea-t több játékossal is hírbe hozták a ghánai pótlására.

A londoni klub hétfőn jelentette be, hogy a 28 éves futballistát meg kellett operálni, de a kékek új portugál vezetőedzője, Andre Villas-Boas leszögezte, a szakmai stáb mindenben segíti Essient, és minél előbb visszavárják a középpályást.

A Chelsea egyelőre nem sieti el, hogy megtalálja Essien helyettesét – derült ki a klub technikai igazgatója, Michael Emenalo szavaiból. Ezzel szemben viszont már legalább két középpályás neve is felmerült, mint lehetséges utód: Scott Parker (West Ham) és Cheick Tioté (Newcastle) is a londoniak listáján szerepelhet. A két klubhoz érthető módon még nem érkezett megkeresés, azonban ha átigazolásra kerül sor, Tioté tűnhet esélyesebbnek, mivel hasonló játékstílust képvisel mint a sérült ghánai.

Az elmúlt idény bajnoki ezüstérmesénél továbbra is állítják, nincs szükségük Essien-pótlékra: „A keretünkben számos zseniális játékos van, így a kérdés, hogy valakit helyettesítünk-e mással vagy sem, önmagában is nevetséges” – szögezte le a Sky Sports-nak Emenalo.

Essiennek egyébként ez már a harmadik ilyen jellegű sérülése pályafutása alatt, legutóbb 2008-ban hasonló okból szintén több mint hat hónapot hagyott ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik