Foci

Ferencváros – Ulisses 3-0

A zöld-fehérek hazai pályán magabiztos győzelmet arattak örmény ellenfelük ellen az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában.

Tapogatózó játékkal kezdődött a találkozó, az azonban már ekkor érezhető volt, hogy a Fradi a jobb csapat. Túl voltunk az első félórán, amikor az egyik örmény védő a saját kapujába csúsztatta Józsi szabadrúgását, a helyi hangosbemondó azonban Marótit nevezte meg gólszerzőnek.

A bekapott gól megfogta az Ulissest, így a debütáló Otten pillanatokon belül kettőre növelte a különbséget. Úgy tűnt, egy ajándék büntetővel szépíthet a vendéggárda, Ranilovic azonban védte Adamyan büntetőjét.

Fordulás után ismét lassabb volt az iram, leginkább Józsi próbálkozott a hazaiaktól. Nem sokkal később beállt a hórihorgas Felipe Félix, majd ha már a pályán volt, ő is lőtt egy gólt bemutatkozás gyanánt.

Az utolsó bő húsz perc már izgalmak nélkül telt, így a Ferencváros 3-0-ra nyert és igen kedvező pozícióból várhatja a jövő csütörtöki visszavágót.

A Paks közben Andorrában lépett pályára, ahol Kis Károly együttese 1-0-ra verte az UE Santa Coloma együttesét.

Európa Liga selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés
Albert Stadion, 6000 néző, v.: Vincic (szlovén)
Ferencváros-Ulisses (örmény) 3-0 (2-0)
Ferencváros: Ranilovic – Fülöp N. (Balog Z., 73.), Grúz, Otten, Junior – Jovanovic, Maróti, Józsi (Csizmadia, 77.) – Andrezinho, Abdi, Oláh (Félix, 63.). Vezetőedző: Prukner László
Ulisses: Malkov – Ugrekelidze, Hahnazarjan, Kraszovszki, Andrikjan – Paro (Szahakjan, 50.), A. Grigorjan, Adamjan, Bareghamjan, D. Grigorjan (Dzsikia, 55.) – Zokou (Nranjan, 75.). Vezetőedző: Sevada Arzumanyan
Gólszerzők: Maróti (31.), Otten (33.), Félix (69.)
Sárga lap: Maróti (45.), illetve Bareghamjan (39.)
Piros lap:


Az élő közvetítést itt olvashatja:

94. perc: A játékvezető véget vetett a mérkőzésnek, a Fradi 3-0-ra megnyerte a párharc első felvonását. Visszavágó jövő csütörtökön.

93. perc: Balról rúghatott két szögletet egymás után az Ulisses, nem alakult ki belőlük helyzet.

90. perc: Három minutum a ráadás.

VÉDÉS 87’
Malkov, Ulisses
Andrezinho eresztett el egy lövést.

84. perc: Felipe Félix megmozdulása váltott ki vastapsot, méterekről sprintelt a kapu előterébe, hogy megzavarja a kapust.

79. perc: Jikia pörgette fel magának a labdát a tizenhatos előterében, majd kapura bombázott, a löket azonban mellészállt. Emberemlékezet óta az első örmény lehetőség.

78. perc: Gyors egymásutánban két szögletet is elvégezhetett a Fradi, egyik sem lett igazán veszélyes.

CSERE 77’
Ferencváros
Józsi le, Csizmadia be.

74. perc: Felipe Félix ezúttal a jobboldalon vitézkedett, középre lőtt labdájáról épphogy lecsúszott Abdi. Jó hír a zöld-fehér szimpatizánsoknak, hogy a brazil támadó esetében a hatalmas termet mellé gyorsaság is párosul.

CSERE 73’
Ferencváros
Fülöpöt Balog váltotta.

69. perc: Felipe Félix használta ki, hogy az egyik vendégvédő nem tudta lekezelni a labdát és senkitől sem zavartatva lőtt a kapus mellett-alatt a hálóba. 3-0!

GÓÓÓL 69’
Ferencváros
3-0-ra vezet a Fradi!

66. perc: A hórihorgas Felipe Félix lódult meg a baloldalon, kiszorított helyzetből, szinte már az alapvonalról kapura lőtt, a labda majdnem megtréfálta a vendégkapust.

65. perc: A vendég tizenhatos előtt járatta a labdát a Ferencváros, a szurkolók hangosan olléztak közben.

CSERE 63’
Ferencváros
Oláh helyett Felipe Félix a pályán.

56. perc: Józsi lépett ki a védők között, a szöktetés azonban kicsit hosszúra sikerült, így Malkov elcsípte a labdát.

CSERE 55’
Ulisses
D. Grigoryan jön le, Jikia a helyén.

53. perc: Józsi kínálta meg Malkovot egy lökettel, ezúttal magabiztos volt a hálóőr.

CSERE 50’
Ulisses
Ngavouka-Tseke le, Samaryan be.
KÖZÉPKEZDÉS 46’
Megkezdődött a második félidő.

A Paks szintén 19 órától kezdte el a mérkőzését az Európa Liga selejtezőjében, az andorrai UE Santa Coloma otthonában. A magyar bajnoki ezüstérmes 1-0-ra vezet, a 14. percben Vayer volt eredményes.

48. perc: Vége az első félidőnek, a Fradi teljesen megérdemelten vezet 2-0-ra!

VÉDÉS 48’
Ranilovic, Ferencváros
A Fradi kapusa jó irányba vetődött, így kivédte Adamyam tizenegyesét!

47. perc: Büntetőt kapott a semmire a Ulisses, Zokou esett el a tizenhatoson belül, a játékvezető nagy meglepetésre a büntetőpontra mutatott.

SÁRGA LAP 45’
Maróti, Ferencváros
Egy kibontakozó kontrát állított meg a ferencvárosi játékos.

39. perc: Újfent megbizonyosodhattunk róla, hogy a vendégek kapusa nem szereti megfogni a labdát ebben az esős időben, egy újabb ártatlan szituációban próbált meg öklözni, majdnem gólt kapott belőle csapata, Oláh azonban célt tévesztett.

SÁRGA LAP 39’
Ulisses, Bareghamyam
Az első sárga a meccsen, Juniort rúgták fel.

33. perc: Egy szöglet után hárman ugrottak össze, mindenki el akarta fejelni a labdát amely lesett a földre. A kapus nem látta a játékszert, így Otten közelről az üres kapuba lőtt. 2-0!

GÓÓÓL 33’
Ferencváros
Már 2-0-ra vezet a Fradi!

31. perc: Józsi tekert középre egy szabadrúgást, az egyik védő pedig a saját kapujába csúsztatott. A hangosbemondó Marótinak adta a gólt. 1-0 a Fradinak!

GÓÓÓL 31’
Ferencváros
Vezetnek a zöld-fehérek!

29. perc: Andrezinho terült el a tizenhatoson belül, a játékvezető tizenegyes helyett azonban szögletet ítélt. A sarokrúgás veszélytelen volt.

SZÖGLET 27’
Ulisses
Itt a második vendégszöglet, a csúsztatás azonban nem sikerült jól.

23. perc: A bal szélen vezetett ígéretes akciót a Ferencváros, Abdi azonba gyenge lövéssel zárta az attakot.

21. perc: D. Grigoryan a mérkőzés elején Juniorba szállt bele, most pedig Marótit rúgta fel, egyik sem ért sárgát.

SZABADRÚGÁS 19’
Ferencváros
Józsi tekert mellé

14. perc: kemények a vendégjátékosok, nem haboznak keményen belépni a zöld-fehéreknek. A sárga ugyanakkor még a játékvezető zsebében maradt eddig.

11. perc: Ígéretes helyről érkezett a Fradi szabadrúgása, Józsi középre ívelését az örmény kapus suta mozdulattal maga elé öklözte, a duplázásba azonban belelépett az egyik védő.

SZÖGLET 6’
Ulisses
Az első örmény szögletet láthattuk, nem okozott nagy riadalmat.
LES 4’
Fradi
Igéretes helyzetben akasztották meg a magyar támadást
SZÖGLET 2’
Ferencváros
Balról ívelték be, tisztáztak a védők
KÖZÉPKEZDÉS 1’
Elkezdődött a találkozó

Nagyjából 5000-6000 néző látogatott ki az Albert Flórián Stadionba, minden adott a kezdéshez.

A Ferencváros a 2005-2006-os szezon óta nem szerepelt a nemzetközi porondon, így természetesen hatalmas várakozás előzte meg a mérkőzést, amit sem a televízióban, sem a rádióban nem közvetítenek.

Az Európa Liga-selejtezőjének első fordulójában az örmény Ulisses a Fradi ellenfele, tehát nem áll megoldhatatlan feladat előtt Prukner László legénysége.

Az összeállítások

Ferencváros: Ranilovic – Junior, Grúz, Otten, Fülöp – Andrezinho, Józsi, Maróti, Jovanovic – Oláh, Abdi

Ulisses: Malkov – Ugrekhelidze, Hakhnazaryan, Krasovski, Andrikiyan – A. Grigoryan, Bareghamyan, D. Grigoryan, Adamyam – Ngavouka-Tseke, Zokou

Ajánlott videó

Olvasói sztorik