Foci

Előzetesbe kerülnek a bundabotrány gyanúsítottjai

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte a labdarúgó-bundabotrányban érintett hét gyanúsított előzetes letartóztatását.

A bíróságon két tanács tárgyalt a kényszerintézkedésekről. Az egyik tanács azt rögzítette, hogy a szökés, elrejtőzés veszélyére és a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélyére tekintettel döntött K. Zoltán, L. Mátyás és H. Gábor gyanúsítottak előzetes letartóztatásáról. Ezen felül K. Zoltán és L. Mátyás vonatkozásában a bűnismétlés veszélye is fennáll. A döntés alapján a gyanúsítottak előzetes letartóztatása az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2011. július 30. napjáig tart.

K. Zoltán és L. Mátyás gyanúsítottak esetében a bíróság szerint annak a veszélye is fennáll, hogy szabadlábon hagyásuk esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követnének el. A másik tanács L. Kolos, Cs. János, S. Krisztián és M. Tamás László gyanúsítottak előzetes letartóztatását rendelte el a szökés, elrejtőzés veszélyére és a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélyére tekintettel. A végzések nem jogerősek.

A bírósági végzések szerint figyelemmel a gyanúsításban szereplő bűncselekmények tárgyi súlyára, szervezett jellegére, valamint a gyanúsítottak tisztázatlan egzisztenciális körülményeire, megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak eljárási cselekményeken való jelenléte csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható. A nyomozati iratokból rendelkezésre álló adatokra és a bűncselekmények jellegére figyelemmel az is megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a még kihallgatandó személyek befolyásolásával meghiúsítanák vagy veszélyeztetnék a bizonyítási eljárást.

Az ügy részleteiről ide kattintva olvashat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik