Foci

Heten őrizetben a magyar bundabotrány miatt

Hét embert tartóztattak le egy átfogó, tizenkét helyszínt érintő akcióban a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Aktív bírók és játékosok vannak köztük.

A magyarhirlap.hu oldalon olvasható rövid hír szerint Kenesei Zoltán volt labdarúgót és két társát bundázással, mérkőzések befolyásolásával vádolják. A válogatott Kenesei Krisztián bátyját, aki Albániában, majd Cipruson is légióskodott, reggel fogták el – írja a lap. A Központi Nyomozó Főügyészség sajtószóvivője, Fazekas Géza nem erősítette meg az információt, de nem is cáfolta azt.

Frissítés a Nemzeti Nyomozó Iroda sajtótájékoztatóját követően:

Összesen hét személyt vett őrizetbe kedden a nemzetközi bundabotrány magyarországi nyomozása kapcsán – többek között ez is kiderült a Nemzeti Nyomozóiroda szerdai sajtótájékoztatóján – írja a pepsifoci.hu oldal. A letartóztatottak között három egykori és jelenlegi játékos, illetve négy játékvezető van, utóbbiak között aktívan bíráskodó játékvezető is. A szervek 2009-ben az MLSZ feljelentése nyomán kezdtek nyomozásba.

A keddi akció során tizenkét helyszínen csaptak le a hatóságok, jól jellemzi a hálózat nagyságát, hogy az egyiken 100 millió forintot is lefoglaltak a tárgyi bizonyítékok mellett. A szálakat a Távol-Keletről irányították.

A sajtótájékoztatón elhangzott, K. Zoltán 2010-ben kapcsolódott a hálózathoz, annak magyarországi vezetője volt. Jobbára dél-amerikai meccsekre, finn és magyar bajnokikra, utánpótlás tornákra fogadtak, és kevésbé jelentős fogadási tételre (például lesz-e 11-es, az utolsó 5 percben lesz-e gól).

A nagy vihart kavart Argentína-Bolívia meccsre is K. Z. szervezte meg a magyar játékvezetők (L. Kolos vezetésével) utaztatását. Ott a meccs hosszabbításában esett a hazai gól, nem véletlen, hogy nagyot kaszált a társaság ezen a meccsen.

A játékosok közül L. Mátyás és H. Gábor nevét említette a Nyomozó Iroda, a játékvezetők közül S. Krisztián, Cs. János és M. Tamás került őrizetbe.

Mi is beszámoltunk korábban a dél-amerikai mérkőzések, valamint az Észtország-Bulgária (2-2) meccsen történt furcsaságokról és Lengyel Kolosék szerepéről.

A nyomozás egyébként tovább folyik (már csak azért is, mert az utasításokat játékosoknak kellett végrehajtani a pályán), elképzelhetőek további letartóztatások is. Az érintettek panaszt tettek a kényszerintézkedések ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik