Foci

Újpesti rémálom Mattersburgban

Rosszul járt az Újpest a Mattersburg elleni edzőmeccsen. A háromgólos vereség mellett rengeteg sérülés sújtotta a lila-fehéreket.

Az osztrák bajnokság utolsó előtti helyezettje, a Mattersburg vendégeként az Újpest 3-0-ás vereségbe szaladt bele. A 600 néző előtt rendezett mérkőzésen az első félidőben nem esett gól, viszont hullottak a lila-fehérek, a vendéglátók elég brutális felfogásban léptek pályára.

A 13. percben le kellett cserélni a szédelgő Kabát Pétert, akit egy lepattanó labda fejen talált, a 17. percben Balajti Ádám dőlt ki, ő rúgást kapott a lábfejére, a 33. percben Barczi Dávid esett nagyot, ölben vitték le a pályáról.

A szünet után a sérülések szerencsére már elkerülték Mészöly Géza csapatát, helyette kaptak három gólt.

„Rémálom volt ez a mérkőzés a rengeteg sérülés miatt, katasztrofális volt a játékvezetés is. A játékosok nagyon komoly munkát végeztek a héten, ezért csak azt tudom mondani, hogy helytálltak, a cserék miatt teljesen fel kellett forgatni a csapatot.

A Mattersburg nagyon-nagyon durva, alattomos ellenfél volt, nem is futball volt ez, hanem ütközet. Egykori védőként nem a kemény játék ellen vagyok, hanem a durvaságot utasítom el – nyilatkozott Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője a sérültek állapotára is kitért. – Kabát Péter a hazaúton már jobban volt, őt azért kellett lehozni, mert nem számított arra, hogy a labda fejen találja, ráadásul az ütést a halántékára kapta. Balajti Ádámot letarolták, nagyon fáj a lábközép-csontja, valószínűleg néhány napot kell kihagynia.

Barczi Dávidért viszont izgulhatunk… Miután felöklelték a levegőben, rosszul esett, aminek következtében a bokáját és a térdét is fájlalta. Ő nem is velünk, hanem autóval utazott haza, hogy minél gyorsabban megvizsgálhassák az Árpád kórházban. Szombaton a Sportkórházban is átesik egy vizsgálaton, azután már sokkal többet tudunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik