Foci

Négy válogatott játékost vásárolt a Juve

Matri, Quagliarella, Pepe és Motta már az előző szezont is a torinóiaknál töltötte, az olasz rekordbajnok pedig élt az opciós vételi jogával.

A Juventus hivatalos honlapján jelentette be, hogy négy futballista esetében is kihasználták az opciós vásárlási lehetőségüket, így Alessandro Matri, Fabio Quagliarella, Simone Pepe és Marco Motta játékjoga is száz százalékban az olasz rekordbajnok tulajdonába került.

A négy olasz válogatott játékos nagyjából 37,5 millió eurójába kerül a torinóiaknak. Matriért 15,5 millió jár a Cagliari csapatának, Quagliarella 10,5 millióért lesz végleg a Juventusé a Napolitól, míg Pepe 7,5, Motta pedig 3,75 millió eurót hoz az Udinese konyhájára. Mindegyik összeget három év alatt kell kifizetnie az Öreg Hölgynek, a játékosok közül pedig Quagliarella három éves szerződést kapott, míg a másik három labdarúgó négy évre írt alá.

A hírek szerint könnyen lehet, hogy az előző szezonban gyenge teljesítményt nyújtó Mottát még ezen a nyáron el is adja a Juventus, vagy pedig egy csereügyletbe próbálják belevonni.

Giuseppe Marotta sportigazgató az elmúlt nyáron előszeretettel alkalmazta azt a módszert, hogy kölcsönbe, a szezon végén előre meghatározott összegű opciós vételi joggal igazolt játékosokat, a fenti négy focista mellett Alberto Aquilani is így került Torinóba. A Liverpool játékosát azonban (még) nem vette meg a Juve, sorsa bizonytalan, de valószínűleg lecseréli a Zebrák mezét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik