Foci

A Sevilla volt alapemberét szerződtette a Diósgyőr

Francisco Gallardo 126-szor lépett pályára a spanyol első osztályban, a korosztályos válogatottban Casillas és Xavi csapattársa volt.

Megvan a labdarúgó NB 1-be frissen feljutott DVTK első nyári igazolása: a klub hivatalos honlapja közölte, hogy a 31 éves spanyol Francisco Gallardo a diósgyőrieknél folytatja pályafutását, miután kétéves szerződést kötöttek vele.

A főleg a középpálya jobb oldalán bevethető játékos a Sevillában nevelkedett, a piros-fehéreknél összesen 118 meccsen lépett pályára, de volt a Getafe, a Deportivo, a Murcia és a portugál Vitória Guimaraes focistája is. Összesen 126 alkalommal szerepelt spanyol első osztályú bajnokin, de a legutóbbi két szezont már a második vonalban töltötte, az SD Huesca együttesénél most nyáron járt le a szerződése.

Gallardo 1997-ben Iker Casillas és Xavi csapattársaként bronzérmet szerzett az U17-es világbajnokságon, valamint megfordult az U18-as és az U21-es válogatottban is.

A Diósgyőrben nem egyedüli spanyol lesz, José Luque ugyanis már a következő idénynek félmilliárdos költségvetéssel nekivágó klub játékosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik