Foci

Percekre volt a bravúrtól a női válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott kedden 1-0-ra kapott ki a világbajnokságra készülő kanadai együttestől Telkiben.

Az mlsz.hu cikke szerint a felkészülési mérkőzésen a mieink kezdtek jobban, majd Szeitl Szilvia fejese után a tengerentúliak kapusának kellett bravúrral hárítania. A vendégek aztán feljavultak a továbbiakban, így Szőcs Rékának is akadt dolga bőven a magyar kapuban, ám becsülettel állta a sarat, 0-0-val fordultak a felek.

Kiss László lányai a második felvonásban jobbára a védekezéssel foglalatoskodtak és egészen a hajráig tartották a döntetlent, ekkor azonban a csapatkapitány Diana Matheson döntötte el a meccset.

Kanada nemzeti csapata a világranglista hatodik helyén áll és jelenleg a világbajnokságra készül.

Eredmény
Magyarország – Kanada 0-1 (0-0)
Gólszerző: Matheson (87.)
A magyar csapat: Szőcs Réka – Szabó Boglárka, Gál Tímea, Szeitl Szilvia, Megyeri Boglárka (Papp Dóra, 64.)- Jakabfi Zsanett (Gáspár Cecília, 64.), Smuczer Angéla, Rácz Zsófia (Szórádi Nikolett, 89.), Jakab Réka (Benkő Mónika, 71.) – Pádár Anita, Méry Rita (Fogl Katalin, 76.)
Kiss László szövetségi kapitány értékelése: “Meglepődtem azon, hogy a kanadaiak négy-négy-kettes felállásban, tipikus erőszakos angol stílusú futballal rukkoltak elő. Az első félidőben jól játszottunk, kiegyenlített volt a meccs, a szünet után azonban visszaesett a játékunk, elsősorban támadásban lettünk jóval visszafogottabbak. A védelemmel azonban elégedett vagyok, a hátsó alakzatban mindenki jó teljesítményt nyújtott, sajnálom, hogy a végén gólt kaptunk, és nem tudtunk megtartani a döntetlent.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik