Foci

San Marino ellen hibátlanok vagyunk

A magyar labdarúgó-válogatott eddig három alkalommal találkozott a San Marinó-i nemzeti tizeneggyel, és mindháromszor győzött.

Egervári Sándor szövetségi kapitány vezetésével San Marinóban játszik kedden Európa-bajnoki selejtezőt a magyar labdarúgó-válogatott.

Ami a múltat illeti: a 2002/03-as Európa-bajnoki selejtezősorozatban előbb Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban csapott össze a két csapat, akkor gólnélküli első félidőt követően a csereként beállt Gera Zoltán mesterhármasának köszönhetően nyert a magyar együttes. A visszavágón, 2003. június 11-én már simábban győzött Gellei Imre alakulata, a vége 0-5 lett.

A két gárda tavaly októberi összecsapásán, a Puskás Ferenc Stadionban Egervári Sándor tanítványai gólfesztivált rendeztek, és 8-0-ra nyertek.

“Az a csapat, amelyik Európában – legyen szó bármilyen ellenfélről – idegenben győzni tud, nem lehet elégedetlen” – mondta Egervári Sándor a Luxemburg elleni találkozó kapcsán a DigiSport Reggeli Start című músorában. “Mi sem lehetünk azok, annak ellenére sem, hogy nem sikerült maradéktalanul megvalósítani mindazt, amit szerettünk volna. A védekező munkával nem voltam elégedetlen, úgy érzem ez jól működött. Nemcsak azért, mert nem kaptunk gólt, hanem azért is, mert az ellenfél nem tudott helyzetbe kerülni, leszámítva két esetet, ami valóban a mi hibánk volt.”

“Ez a meccs jó értékmérő volt, San Marino ellen sem számíthatunk másra” – nyilatkozta a kapitány. “A luxemburgiakkal ellentétben San Marino védekezésére a catenaccio a jellemző, előszeretettel indítanak szoros védekezésből ellentámadásokat. Erre figyelnünk kell, de az csak a mérkőzés után fog kiderülni, hogy a játék melyik elemében tudunk jobbak lenni az ellenfélnél.”

A San Marino elleni odavágón, a Puskás Ferenc Stadionban lőtt nyolc gól:

A két csapat eddigi mérkőzései:
2002. október 16., Európa-bajnoki selejtező:
Magyarország-San Marino 3-0 (0-0)
gólszerző: Gera (49., 60., 88.)
2003. június 11., Európa-bajnoki selejtező:
San Marino-Magyarország 0-5 (0-2)
gólszerzők: Böőr (4.), Lisztes (21., 83.), Kenesei (61.), Szabics (77.)
2010. október 8., Európa-bajnoki selejtező:
Magyarország-San Marino 8-0 (4-0)
gólszerzők: Rudolf (10., 25.), Szalai (18., 27., 48.), Koman (60.), Dzsudzsák (89.), Gera (92., 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik