Foci

Kikaptunk Mexikótól az U21-es tornán

Veresége után a magyar válogatott akkor juthat tovább az elődöntőbe, ha az utolsó fordulóban hétfőn megveri a házigazda Franciaországot.

A magyar U21-es válogatott 25 év után kapott meghívást a nem hivatalos korosztályos világbajnokságnak is nevezett touloni tornára, ahol az első mérkőzésen magabiztosan vertük Kínát (3-0). Akkor Márkó, Márton és Máté nevű gólszerzőink voltak Futács, Katona és Eppel személyében.

A szombati ellenfelünk, Mexikó az első körben 4-1-es vereséget szenvedett a házigazda francia csapattól, így azt gondolhattuk, megcsíphetjük őket is. A mérkőzés előtt csak harmadik alkalommal szólalt meg helyesen a magyar himnusz.

A mieink a Gulácsi – Kálnoki-Kis, Fiola, Kádár, Katona – Simon Á., Tajthy – Gosztonyi, Bódi, Balajti – Eppel összeállításban kezdtek, több helyen is változtatott tehát Róth Antal szövetségi edző az első meccshez képest. Bekerült tehát a kezdőbe Bódi, Balajti, Tajthy, Kálnoki-Kis és Eppel is, kimaradt Simon Krisztián, Kiss Máté, Balogh Balázs, Futács és Szokol.

Szépen adogattak a mieink az első félidőben, kiegyenlített játék folyt a nizzai pályán, de a 27. percben Gulácsinak komoly dolga akadt Guarch lövésénél. Gosztonyi és Balajti is ügyeskedett elöl, de nagy ziccer nem alakult ki, a mexikóiak ugyanakkor veszélyesebben szövögették a támadásokat, Villalobos ziccert is hibázott.

A második félidő elején Fiola mentett veszélyes helyzetben, majd a 44. percben Gosztonyi szaladt el a jobb oldalon, középre lőtt labdájára azonban nem érkezett senki.

Ulises Davila, a mexikóiak legjobbja megmutatta az 54. percben, miért került már be alighanem pár menedzser noteszébe. Gyakorlatilag mindenkit kicselezett, miután megkapta a labdát a magyar térfél közepén, és 14 méterről szépen a kapuba tekert (1-0). Két perccel később Gulácsi bravúrjára volt szükség a második mexikói gól megakadályozásához, majd Kálnoki Kis mentéséhez.

A 64. percben Gulácsi védett nagy bravúrral egy fejest, nem sok kellett volna az újabb mexikói találathoz. Aztán mégis eljött, egy rettenetesen buta szituációból. A mi védőinké volt a labda, de Balogh rálőtte Fiolára a labdát, az pedig Orrantia elé pattant, nem hibázott (2-0).

A 80. percben Futács lőtt erősen a mexikói kapura, vesztére Rodriguez kapus épp középen állt.

A védelmünk tehát nem volt acélos, ez pedig eldöntötte a találkozót. Ha az utolsó körben legyőzzük Franciaországot, elődöntőbe jutunk. Ehhez nagy formajavulásra lesz szükség.

Eredmény – Touloni torna, 2. forduló:
Mexikó – Magyarország 2-0 (0-0)
gólok: Davila (54.), Orrantia (62.)
sárga lap: Simon Á. (17.)
A magyar cserék: Balajti helyett Balogh (48.), Eppel helyett Futács (59.), Simon helyett Egerszegi (69.), Gosztonyi helyett Simon K. (69.)
A másik mérkőzésen:
Franciaország – Kína 4-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik