Foci

Könnyed edzéssel készült a válogatott

Megtartotta első edzését Luxemburgban Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az átmozgató, laza, játékos tréning előtt a futballisták a Luxemburgban élő magyar kolónia fiatal tagjaival labdázgattak a találkozó helyszínén, a Josy Barthel Stadionban.

Az edzés előtt Egervári Sándor és Szabics Imre vett részt a válogatott sajtótájékoztatóján. A szövetségi kapitány elmondta: az elmúlt napokban rendkívül elégedett volt a kerettagok hozzáállásával.

“Példaértékű, hogy a futballisták nem a szabadságról álmodoztak, senki sem érezte nyűgnek, hogy a szezon végén a válogatott rendelkezésére kell állnia. Ezt jelzi, hogy a keddi fakultatív edzésen is szinte minden futballista részt vett. Hasznosan teltek a napjaink Telkiben, úgy érzem, mindenki kellően felpörgött a ránk váró feladatok előtt” – fogalmazott.

“Jó volt látni, hogy nagyon együtt van a táraság, még a sérültek is többször kilátogattak Telkibe a csapathoz, hamar kiderült számomra, hogy egészen remek közösségbe csöppentem” – nyilatkozta Szabics, aki 2003-ban éppen Luxemburg ellen mutatkozott be a válogatottban, és akkor két góllal járult hozzá az együttes 5-1-es sikeréhez.

Pénteken egy könnyed séta után taktikai értekezlet szerepel a programban, és a szakvezető ekkor hirdeti ki kezdőcsapatát. A találkozó után egyből hazautazik a magyar csapat, s Telkiben folytatja a felkészülést a keddi, San Marino elleni Eb-selejtezőre.

A várható kezdőcsapat:
Bogdán Ádám – Lázár Pál, Vanczák Vilmos, Lipták Zoltán, Laczkó Zsolt – Koman Vladimir, Elek Ákos, Vadócz Krisztián, Dzsudzsák Balázs – Szabics Imre, Tököli Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik