Foci

Abidal: májdaganat után BL-döntő

A Barcelona balhátvédje a legrosszabbra is gondolt, amikor tumort találtak a májában, de ma már a szombati, Manchester United elleni fináléra készül.

Eric Abidalról március közepén derült ki, hogy májdaganatot fedeztek fel nála a Barcelona orvosai, így műteni kell a francia válogatott futballistát. A beavatkozás után két hónap sem telt el, Abidal már pályára is léphetett, a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján cserélte be a mérkőzés legvégén Pep Guardiola.

“Mindaz, ami történt, egy kicsit megváltoztatott. Ilyen váratlan hírek esetén a legrosszabbat is elképzeled. Elkezdesz gondolkodni, hogy ha nem leszel, mi fog történni, mi lesz a családoddal?” – mondta Abidal az UEFA honlapjának adott nyilatkozatában.

Szerencsére a dolgok jó fordulatot vettek, így a Barca védője most már a szombati BL-döntőre próbál felkészülni. “Lépésről lépésre kell haladnom azok után, amin keresztülmentem. Eddig a testem nagyon jól reagált, de nem akarok rohanni. Megpróbálok felépülni a döntőre, de nem jelent majd problémát, ha nem kapok szerepet” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik