Foci

Elégedetlen Prukner és Aczél

A Ferencváros 1-1-es döntetlent ért el a Haladás otthonában vasárnap, így maradt esélye a bronzéremre.

Sőt, ehhez nem kell mást tennie, mint az utolsó fordulóban hazai pályán megvernie a Lombard Pápa csapatát. A Haladás elleni mérkőzésen Tóth Péter kihagyott 11-ese után Iszlai értékesített büntetőjével a szombathelyiek szereztek vezetést, de Rósa Dénes távoli lövésével egyenlített, így alakult ki a döntetlen.

“Az első félidőben nem játszottunk jól, az ellenféltől azt kaptuk, amit vártunk: céltudatos, agresszív játékot, aminek részükről meglett az eredménye. Utána átszerveztem a csapatot, már többet kezdeményeztünk. Kár a második 11-esért, mert akkor erővel jobban bírtuk, meg a lélektani előny is nálunk lehetett volna, de így megint csak mentünk az eredmény után. Szerencsére sikerült az egyenlítés” – értékelt Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője.

“Én se örülök a döntetlennek, de úgy láttam, hogy nekünk volt több helyzetünk, a kapuralövések száma is magasabb volt a mi részünkről. A piros lap picit visszavetette a játékunkat, a Fradi ezután picit nyomott, de nem igazán volt helyzetük. Próbáltunk labdát szerezni, játszani ezután is, de nem vagyok boldog az egy ponttal” – mondta Aczél Zoltán, a Haladás szakvezetője.

A meccsen két játékost is kiállítottak: a hazaiak részéről Nagy, a vendégektől Marek Heinz mehetett hamarabb az öltözőbe. A Ferencváros jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán, és minden esélye megvan az Európa Liga-indulást jelentő pozíció megőrzésére.

Eredmény – Monicomp Liga, 29. forduló:
Szombathely, 6000 néző, vezette: Andó-Szabó
Szombathelyi Haladás – Ferencváros 1-1 (0-0)
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Nagy II G., Tóth P. – Nagy I G. (Sluka 78.), Simon Á., Iszlai, Halmosi – Fodrek (Simon A. 85.), Sipos (Molnár B. 81.) Vezetőedző: Aczél Zoltán
Ferencváros: Ranilovic – Balog Z., Csizmadia, Tutoric, Junior – Stanic, Morales (Dragóner 87.), Józsi, Rósa – Pölöskey (Heinz 54.), Schembri (Abdi 78.) Vezetőedző: Prukner László
Gólszerzők: Iszlai (51., 11-esből), illetve Rósa (61.)
Sárga lap: Fodrek (24.), Nagy II G. (30.), Rózsa (89.), illetve Tutoric (14.), Stanic (31.)
Piros lap: Nagy II G. (76.), illetve Heinz (89.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik