Foci

Fontos pontot szerzett a Fradi

A Haladás vezetett, de Rósa bombagóljával Prukner László együttese közelebb került a bronzéremhez a Monicomp Ligában.

A labdarúgó NB 1 29. fordulójának zárómérkőzésén a Ferencváros Szombathelyen lépett pályára, és a fővárosi zöld-fehérek számára bizony nagy volt a tét, hiszen tudták: ha a hátralévő két fordulóban legalább négy pontot szereznek, biztosan bronzérmesek, és ezzel együtt indulhatnak az Európa Liga selejtezőjében.

A középmezőnyben tanyázó Haladás hazai pályán valamivel aktívabban kezdett, de túl sok helyzetet nem jegyezhettünk fel a mérkőzés elején. A 17. percben egy ferencvárosi beadás okozott riadalmat a hazai szurkolók körében, de végül sikerült tisztázniuk a védőknek.

Nem sokkal később óriási lehetőséghez jutott a Haladás: Csizmadia akasztása miatt büntetőhöz jutott Aczél Zoltán együttese, a tizenegyest elvégző Tóth azonban szemtelen akart lenni, emelése a kapu fölé szállt.

A félidő végén a szombathelyiek dolgoztak ki komolynak mondható lehetőségeket, de nem sikerült megszerezniük a vezetést. Nem úgy a második játékrész elején, amikor Balog szabálytalansága újabb tizenegyest ítélt a hazaiak javára Andó-Szabó játékvezető. Ezúttal Iszlai állt a labda mögé, majd Ranilovic mellett a jobb sarokba helyezett (1-0).

Tíz perccel később Rósa vezetgette a labdát, majd nagyjából 25 méterre a Hali kapujától lövésre szánta el magát, a labda pedig Rózsa felett a kapuba vágódott (1-1). Nagyszerű találat volt, és rendkívül fontos is a Fradi számára.

Negyed órával a vége előtt megfogyatkoztak a hazaiak, Nagy kapta meg a második sárga lapját. Végig feszült volt a hangulat, a lefújás előtt Marek Heinz is a kiállítás sorsára jutott, miután felöklelte ellenfelét.

Futballról sokat már nem lehetett beszélni, maradt az 1-1, így ha a Ferencváros az utolsó fordulóban hazai pályán legyőzi a Lombard Pápa együttesét, megszerzi a harmadik helyet.

Eredmény – Monicomp Liga, 29. forduló
Szombathely, Szombathelyi Haladás Stadion, 6000 néző, vezette: Andó-Szabó
Szombathelyi Haladás – Ferencváros 1-1 (0-0)
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Nagy II G., Tóth P. – Nagy I G. (Sluka 78.), Simon Á., Iszlai, Halmosi – Fodrek (Simon A. 85.), Sipos (Molnár B. 81.) Vezetőedző: Aczél Zoltán
Ferencváros: Ranilovic – Balog Z., Csizmadia, Tutoric, Junior – Stanic, Morales (Dragóner 87.), Józsi, Rósa – Pölöskey (Heinz 54.), Schembri (Abdi 78.) Vezetőedző: Prukner László
Gólszerzők: Iszlai (51., 11-esből), illetve Rósa (61.)
Sárga lap: Fodrek (24.), Nagy II G. (30.), Rózsa (89.), illetve Tutoric (14.), Stanic (31.)
Piros lap: Nagy II G. (76.), illetve Heinz (89.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik