Foci

Egy lépésre kerülhet a bronztól a Fradi

Prukner László együttese Szombathelyen lép pályára a Monicomp Liga 29. fordulójának zárómeccsén.

A zöld-fehér rangadónak főleg a fővárosiak számára lesz tétje: amennyiben a Ferencváros nyerni tud, három ponttal meglógnának a Debrecen elől, így az utolsó fordulóban (otthon a Pápa ellen) már egy döntetlen is elég lenne a biztos bronzéremhez (pontazonosság esetén jöhetne a rájátszás).

Ma tehát közel kerülhet az Európa Liga selejtezőjében való indulás lehetősége az FTC-nek, de persze a Haladás otthonában senki sem mehet biztosra a magyar mezőnyből. Aczél Zoltán együttese már megmenekült a kieséstől, így különösebb teher nélkül játszhatnak.

“Nem szeretném ezt a meccset túlmisztifikálni. A csapat most végre felszabadult lehet, hiszen két fordulóval a vége előtt bent maradt. Nagyon sokat dolgoztunk ezért. Mind idegileg, mind fizikálisan a végét járja már mindenki, aki a kerethez, a stábhoz tartozik. Ennek ellenére jó hangulatban készülünk a Ferencváros ellen. Tegnap elmondtam a srácoknak az öltözőben, hogy csak az vállalja a játékot, aki erre a két meccsre maximálisan fel tudja magát szívni és tud koncentrálni, mert olyan játékosokat szeretnék magam mellé állítani, akik a legjobb helyezést akarják elérni a Haladással” – fogalmazott a Hali mestere.

A Fradinál a jó helyezés ellenére sem megy minden rendben, a pénzhiányt már a Debrecen elleni döntetlen után sem titkolták a klub háza táján. Ráadásul Prukner László vezetőedző a napokban nem a mai összecsapás miatt került középpontba, hiszen egyes híresztelések arról szóltak, a szakember távozik a zöld-fehérektől.

Mindezt tegnap a klub hivatalos honlapján cáfolták, a vezetők szerint ezek a hírek a pletyka és a kitaláció kategóriájába tartoznak. Hogy ilyen körülmények között mire megy a Fradi Szombathelyen, ma 17 óra 30 perctől kiderül.

Szombathelyi Haladás – Ferencváros
Szombathelyi Haladás Stadion, 17:30, vezeti: Andó-Szabó Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik